Hořká zpověď o výhrůžkách: přání smrti jako klasika, v kurzu rakovina

- Filip Lefenda

Podobně jako ostatní tenisté je i ona adresátem celé řady nechutných zpráv. Z přání smrti nebo onemocnění rakovinou je Ukrajince Lesje Curenkové někdy i do pláče.

Čtvrtfinalistka US Open z roku 2018 je na sociálních sítích poměrně aktivní. Pravidelně zde s fanoušky sdílí videa a fotografie z tréninků, nestydí se ale přidat i nějaký ten odvážnější snímek – třeba při relaxování u vody.

Už i bývalá 23. hráčka žebříčku ovšem ví, že působení na sítích má rovněž své stinné stránky. V poslední době si musela přečíst i dost nechutných zpráv. „Nejsou jen z rusky hovořících zemí. Většinou mi a příbuzným přejí smrt, to už je taková klasika,“ přiznala Curenková, kterou jen na Instagramu sleduje téměř 43 tisíc lidí.

„Nejčastěji mi ale přejí, ať onemocním rakovinou,“ pokračovala Ukrajinka, která za podobným chováním vidí hněv dotyčných z prohraných sázek. „Není mou chybou, že se někteří lidé rozhodnou vsadit veškeré své peníze na nějaký výsledek. Dělám svou práci. Někdy vyhraji, jindy zase ne. Vždy bude někdo, komu se to bude líbit a komu naopak nikoliv,“ ví dobře vítězka čtyř singlových podniků WTA.

Sama takové chování příliš nechápe. „Nejsem ten typ člověka, který by ve vzteku dokázal říci něco tak odporného, jako to píší lidé mně,“ ujistila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lesia Tsurenko (@lesiatsurenko)