Muchová před startem sezóny: o těšení na turnaje, těžkém balení i pomoci dětem

- Marek Bartošík

Karolína Muchová odletěla na první turné sezóny a od víkendu se připravuje v Abú Zabí na start tamního turnaje kategorie WTA 500. Světová sedmadvacítka vyrazila do Spojených arabských emirátů v sobotu společně s kondičním trenérem Jaroslavem Blažkem. Později za nimi dorazí i trenér David Kotyza.

Podobně jako většina českých tenistek si i Karolína Muchová mohla po dlouhé době užít závěr roku doma. Zatímco v minulých letech už byla na přelomu prosince a ledna nějaký čas v Austrálii, tentokrát je kalendář WTA kvůli pandemii koronaviru pozměněn a australské turnaje se uskuteční o několik týdnů později.

„Vánoce i silvestra jsem strávila s rodinou, což jsou lidé, které mám nejvíc ráda, takže to bylo fajn. Na silvestra jsem posledních pár let doma vůbec nebyla, takže jsem byla ráda, že po čase taková možnost byla,“ konstatovala v nahrávce pro česká média Muchová, jež volno mezi sezónami využila také pro dobrou věc.

Z prodeje tzv. „Moušek“, tedy roušek s jejím podpisem, finančně podpořila děti ve Fakultní nemocnici Olomouc.

„Mouška, to je takový vtip a slovní hříčka. Vzniklo to na turnaji v Ostravě, kde jsme měli fanouškovské roušky. Docela se to chytlo, a tak jsme s mým týmem vymysleli, že když už ty roušky musíme nosit a fanoušci si je koupí, tak ať přispějí i na dobrou věc. Objednali jsme 200 kusů a za dva dny to bylo pryč. Je fajn, že v téhle nelehké době lidé přispějí,“ spokojeně líčila Muchová, která se už těší na novou sezónu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

„Máme před sebou tři turnaje – jeden v Abú Zabí a pak dva v Austrálii, takže se moc těším. Doufám, že zápasů letos odehrajeme více, že se vše vrátí do normálu a že to bude lepší pro všechny tenisty i sportovce,“ zmínila čtyřiadvacetiletá tenistka.

Ještě před odletem čekal na členku elitní třicítky žebříčku jeden důležitý úkol – po týdnech bez cestování se musela sbalit na dlouhý pobyt mimo domov. „Návod na balení nemám, ale je fakt, že se mi balilo hodně těžko po tak dlouhé době, kdy jsme nikam nelétali. Myslím, že si ještě něco připlatím v zavazadlech za nadváhu. Už tak toho mám hodně,“ přiznala Muchová.

V její bohaté výbavě nicméně chybí kytara. „Ale možná si ji v Austrálii půjčím. Znám tam jeden shop, kde jsem byla minule, takže uvidím,“ zamyslela se.

Muchové budou na turnajích zkraje roku dělat společnost kondiční trenér Jaroslav Blažek a trenér David Kotyza.

„Ti, kteří hrají kvalifikace, mohou mít k sobě jednoho člověka, my z hlavní soutěže můžeme mít dva. I tak je to ale dost omezené. Musela jsem vybírat, koho s sebou vezmu a kdo pro mě bude po tu dlouhou dobu nejdůležitější. Myslím ale, že jsme to nakonec vymysleli dobře,“ uzavřela osmifinalistka loňského US Open.