Úspěšná sobota Siskové! Postoupila do finále singlu a slaví deblový titul

- Jan Vojkůvka

Mise Anny Siskové v tuniském Monastiru vychází na jedničku. Na přelomu let 2020 a 2021 se jí povedlo dosáhnout zatím největšího úspěchu na sérii turnajů, které v Africe absolvuje, když v sobotu ve dvouhře postoupila do finále a odpoledne získala deblovou trofej.

Sisková v Tunisku hraje druhý turnaj v řadě. Na tom prvním vypadla ve čtvrtfinále dvouhry a připsala si deblový titul po boku Polky Falkowské. Tento týden své výsledky výrazně vylepšila.

Nejen, že si připsala další deblový titul, který vybojovala společně s Alžířankou Ines Ibbouovou, ale navíc vybojovala postup do finále dvouhry.

Tento postup se rodil velmi snadno. Nejvýše nasazená Sisková v semifinále deklasovala Estonku Helenu Narmontovou po setech 6:1, 6:2 a vybojovala si možnost zabojovat o titul. O ten se v neděli utká s Belgičankou Amelií Van Impeovou, která zatím vůbec nefiguruje na světovém žebříčku a mezi profesionálkami debutuje.

Devatenáctiletá Sisková si zahraje o svůj druhý titul na okruhu ITF. Ten první získala v roce 2020 ve španělské Palmanově. Celkově se bude jednat už o páté singlové finále na ITF World Tennis Tour.

Co se čtyřhry týče, v sobotu Sisková spolu s Ibbouovou porazily švýcarsko-srbskou dvojici Fionu Ganzovou a Jelenu Gemovičovou 6:3, 6:1. Pro Češku se jednalo o zisk už pátého deblového titulu v kariéře.