ITF zveřejnila důležitá data. Kdy se bude hrát o fedcupový titul či olympijské medaile?

- Jan Vojkůvka

Na závěr roku 2020 se Mezinárodní tenisová federace (ITF) rozhodla zveřejnit kalendář svých nejdůležitějších tenisových akcí. Kromě termínů čtyř grandslamů prozradila, kdy se budou hrát finále týmových soutěži či olympijský turnaj.

Z hlediska českých tenisových fanoušků bude nejdůležitějším datem finále Fed Cupu. V něm budou české tenistky patřit ke spolufavoritkám na celkové prvenství.

Poprvé v historii se finále Fed Cupu, nově pojmenovaném Billie Jean King Cup, bude hrát turnajovým formátem, podobně jako Davis Cup. Finálový turnaj v Budapešti se odehraje 13. až 18. dubna.

Druhá týmová soutěž, tedy Davis Cup, se bude hrát v Madridu 22. až 28. listopadu. I mužská týmová soutěž se bude hrát za účasti českých tenistů.

Pokud se nestane nic neočekávaného, pak se odehraje i odložený olympijský turnaj v Tokiu, a to od 24. července do 1. srpna.

Čeští tenisté mají po úspěšném představení na olympiádě v Riu na co navazovat. Před čtyřmi roky vybojovali tři bronzové medaile, které získali Petra Kvitová, v ženském deblu Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou a v mixu Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem.

Předběžné termíny znají i všechny grandslamové turnaje. Australian Open se bude hrát od 8. do 21. února. Roland Garros tentokrát čeká standardní termín od 23. května do 6. června. Po roční pauze se vrátí Wimbledon, kde se bude hrát od 28. června do 11. července. A konečně US Open se bude konat v termínu 30. srpna až 12. září.