Australian Open: Největší favoritky? Strýcová a Sie Su-wej. Česko-tchajwanský pár bude nejvýše nasazený

- Michal Hladký

Barbora Strýcová se svou spoluhráčkou Tchajwankou Sie Su-wej budou chtít v Austrálii vylepšit loňské finále. Napovídá tomu i fakt, že dvojice bude na prvním grandslamu sezony nejvýše nasazená.

Za poslední dva roky ovládly Barbora Strýcová a Sie Su-wej společně hned osm turnajů na okruhu WTA, z toho jedním z nich byl i legendární Wimbledon. Tyto úspěchy dostaly Češku s Tchajwankou na čelo deblového žebříčku WTA, které budou okupovat i na Australian Open.

U protinožců se letos této dvojici dařilo, vždyť na betonovém grandslamu dokráčely až do finále. Tehdy je o cennou trofej obraly Babosová s Mladenovicovou po setech 2:6 a 1:6.

A předpokládá se, že i na nadcházejícím ročníku budou Maďarka s Francouzkou patřit mezi největší konkurentky česko-tchajwanského dua. Vždyť to jsou právě ony, kterým patří v žebříčku čtyřhry druhá příčka.

Nesmíme ale zapomenout ani na další týmy, které budou chtít bojovat o co nejlepší umístění. Jmenovat můžeme Bělorusku Sabalenkovou a Belgičanku Mertensovou, vítězky US Open 2019 a letošního podniku WTA v Ostravě.

Dále svou účast v Austrálii potvrdily Němka Siegemundová a Ruska Zvonarevová, držitelky prvenství z letošního ročníku amerického grandslamu.

Vystrkovat růžky budou i páry, které se daly dohromady právě pro nadcházející Australian Open. Mezi ně patří Američanka Keninová se Švýcarkou slovenského původu Bencicovou. Od věci nebude sledovat ani momentální singlovou světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, jež bude před domácím publikem nastupovat po boku Američanky Jennifer Bradyové.

Pokud jde o další Češky, tak v akci uvidíme i čtvrté nasazené Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou. Další páry s českým zastoupením: Markéta Vondroušová/Amanda Anisimová (USA), Lucie Hradecká/Kristýna Plíšková, Marie Bouzková/Sara Sorribesová Tormová (ESP), Květa Peschkeová/Rosalie Van der Höková (NED) a Renata Voráčová/Ja-fan Wang (CHN).