Grandslamový vítěz i věčný smolař. Australian Open rozdalo divoké karty

- Radek Štohl

Do začátku Australian Open zbývá měsíc a půl. Přesto jsou již známy divoké karty. Hlavní soutěž si zahraje trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray nebo Thanasi Kokkinakis, kterého v dosavadní kariéře brzdí věčná zranění.

Před dvěma lety to pro Andyho Murrayho vypadalo na konečnou. Před začátkem turnaje Australian Open 2019 absolvoval velmi emotivní tiskovou konferenci, na které mimo jiné přiznal, že vinou problémů s kyčlí má potíže i se zavazováním tkaniček u bot.

Bílý sport o něj ale nakonec nepřišel. Bývalý první hráč světového žebříčku dvouhry se do tenisového kolotoče dokázal vrátit, na konci předminulé sezóny dokonce vyhrál turnaj ATP v belgických Antverpách.

„Jako pětinásobný finalista této akce byl součástí několika úžasných zápasů a příběhů v nedávné historii Australian Open. Jeho návrat bude vrcholem turnaje,“ věří ředitel prvního grandslamu roku Craig Tiley.

Mezi elitními tenisty se vedle Andyho Murrayho objeví také velký domácí talent Thanasi Kokkinakis. Čtyřiadvacetiletý hráč mimo jiné už dokázal vyzrát na Rogera Federera. Za posledních pět let však vinou zranění odehrál necelých sto zápasů na okruhu, což je pro bývalého 69. hráče dvouhry velmi malá porce.

Následující Australian Open vzhledem k současné světové situaci bude zahájeno 8. února.