Překvapený kouč Bajin. Co od Plíškové rozhodně nečekal?

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Karolína Plíšková neprožila příliš vydařenou sezonu. I proto se rozhodla, že pro nový ročník angažuje nového trenéra Saschu Bajina, který se proslavil zejména svou prací s Naomi Ósakaovou, kterou dovedl ke dvěma grandslamovým titulům a postu světové jedničky. Po měsíční spolupráci německý trenér přiznal, že jej česká hvězda velmi překvapila.

Plíšková je sice velmi známou osobností, ale na tenisových kurtech neodkrývá tolik, kolik by mohla. Naopak působí velmi soustředěně, mnohdy až chladně. I proto byl Bajin doslova ohromen tím, jaká je Češka v soukromí. Bylo to pro něj velmi příjemné překvapení.

„Musím říct, že hodně vtipkuje. Je zábavná. Byl jsem tím velmi překvapen, protože musím přiznat, že na kurtu to tak nevypadá,“ podotkl slavný trenér, který by chtěl Plíškové pomoci dosáhnout dalších úspěchů. A hlavně splnit cíl nejvyšší, kterým je konečně prolomit grandslamovou smůlu a získat vysněnou trofej.

Ze spolupráce s českou tenistkou je Bajin zatím nadšen a hodnotí ji velmi pozitivně. Spokojenost by se mohla projevit i na kurtu, kde Plíšková zahájí nový ročník v Abú Zabí.

„Zpětná vazba je rozhodně pozitivní, i od ní ke mně. Jsem za to velmi rád,“ dodal Bajin.