Premiérový turnaj v Abú Zabí odehraje i pět českých hvězd

- Jan Vojkůvka

Premiérový ročník turnaje WTA 500 v Abú Zabí nabídne přehlídku předních světových hráček. Akce ve Spojených arabskách emirátech, kterou započne ženská sezona 5. ledna, se zúčastní i pět českých hvězd, v jejichž čele stane světová šestka Karolína Plíšková.

Turnaj v Abú Zabí, který bude dotován částkou 565 tisíc dolarů, nabídne velmi široké a kvalitní startovní pole. V hlavní soutěži bude startovat celkem 64 hráček, z nichž 51 už má jistotu.

Scházet na úvodním turnaji sezony nemohou ani Češky. Mezi širší okruh favoritek přitom bude patřit Karolína Plíšková, která by mohla být nasazenou trojkou, hned za Sofií Keninovou a Elinou Svitolinovou.

Pro Plíškovou se bude jednat o důležitý turnaj i s ohledem na výsledek ze začátku minulého ročníku, kdy se jí povedlo ovládnout svůj úvodní podnik v australském Brisbane.

Mezi nasazené hráčky by se měly vejít i Markéta Vondroušové, která by mohla být turnajovou devítkou, a Karolína Muchová, jež by měla být nasazenou třináctkou.

Z českých hráček bude v Abú Zabí startovat rovněž Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Obě se nedávno představily na turnaji ITF v Dubaji a jejich přípravě tak neschází ani ostré zápasové tempo, což by pro ně mohla být výhoda.

Dalšími hlavními hvězdami turnaje budou světová desítka Aryna Sabalenková, Švýcarka Belinda Bencicová, Španělka Garbine Muguruzaová, Belgičanka Elise Mertensová či Kazaška Jelena Rybakinová.