Na úvodním turnaji v Antalyi se představí tři hráči TOP 20, chybět nebude ani Čech

- Filip Lefenda

Hlavní hvězdou úvodního turnaje ATP 250 v turecké Antalyi, jehož hlavní soutěž odstartuje už 7. ledna, bude desátý hráč světa Matteo Berrettini. Itala v Turecku doplní další dva tenisté z elitní dvacítky žebříčku. Chybět nebude ani český zástupce.

Největšími aspiranty na titul budou vedle nejvýše nasazeného účastníka loňského Turnaje mistrů světová patnáctka David Goffin z Belgie či Ital Fabio Fognini, jenž v mužském žebříčku zaujímá sedmnácté místo. Oba jmenovaní byli v minulosti, stejně jako Berrettini, v TOP 10.

Na turecké „dvěstěpadesátce“ bude startovat i vítěz dvou turnajů ATP Borna Čorič z Chorvatska, francouzský šoumen Benoit Paire či německý ranař Jan-Lennard Struff, kterému by mohly rychlé kurty v Antalyi obzvláště vyhovovat.

Černým koněm turnaje může být vítěz loňského juniorského Turnaje mistrů Jannik Sinner. Vycházející italská hvězda zakončila letošní sezónu premiérovým titulem z okruhu ATP. Pro ten si devatenáctiletý talent došel v bulharské Sofii.

Po dobrém vstupu do nové sezony touží rovněž Jiří Veselý. Česká jednička brala zkraje končícího roku titul v indickém Puné a musí se s ní v Turecku počítat.

Vedle podniku v Antalyi se bude zkraje ledna hrát i v americkém Delray Beach (seznam účastníků dosud nebyl na webu potvrzen). Obě akce jsou součástí upraveného kalendáře ATP, který doznal změn kvůli pandemii onemocnění covid-19, a do dalších let se s nimi v tuto chvíli nepočítá.

Hlavní soutěže startují 7. ledna, kvalifikace o dva dny dříve. Vítězové úvodních letošních turnajů budou známi 13. ledna.