Parádní návrat! Murray si vyšlápl na britskou jedničku

- Michal Hladký

V rámci exhibičního turnaje Battle of the Brits nastoupil ke svému prvnímu utkání po zranění Andy Murray. Třiatřicetiletý Skot vyzval nejlepšího britského tenisu současnosti, Daniela Evanse, kterého porazil po setech 7:6(5) a 6:4.

Andyho Murrayho trápí od letošního US Open, kde hrál druhé kolo, velký bederní sval. Na French Open a prvním turnaji ATP Tour 250 v Kolíně nad Rýnem vypadl hned v úvodních fázích, načež se z druhého podniku totožné kategorie ve stejném německém městě musel odhlásit.

Do tréninkového zápřahu se vrátil na začátku listopadu, ke svému prvnímu startu však nastoupil dříve, než se možná očekávalo. Rodák z Glasgow se přihlásil do exhibičního čtyřdenního podniku Battle of the Brits.

A hned v prvním zápase si vedl skvěle, když momentálně dvaatřicátého hráče žebříčku ATP, Daniela Evanse, porazil ve dvou setech.

V tom prvním si oba tenisté drželi servis až do samotného závěru, a tak musel rozhodnout tiebreak. V něm si Andy Murray vytvořil dva setboly za stavu 6:4, načež ten druhý proměnil.

K získání druhé sady stačil trojnásobnému grandslamovému vítězi jeden brejk, jehož dosáhl hned v samotném úvodu. Utkání, které doprovázelo množství nevynucených chyb, skončilo výsledkem 7:6(5) a 6:4 ve prospěch Murrayho.

Ten momentálně směřuje svou přípravu k únorovému Australian Open. O tom, zda bude chtít stihnout do té doby odehrát ještě nějaké turnaje, se skotský tenista nezmínil.