WTA zveřejnila kalendář pro první týdny sezony. Nabídne hned tři pětistovky

- Jan Vojkůvka

Stejně jako ATP, tak se svým kalendářem pro první týdny sezony 2021 se vytasila také ženská WTA. Ženský okruh během ledna a února nabídne hned tři turnaje z nové kategorie WTA 500 (dříve Premier), tedy střední velikosti turnajů. Celý ročník začne 5. ledna zcela novým podnikem v Abú Zabí.

Zatímco mužská ATP zveřejnila svůj kalendář pro první měsíce sezony 2021 ve čtvrtek, WTA si počkala se zveřejněním do soboty. V první vlně odhalili zástupci ženské asociace harmonogram od 5. ledna až do 22. února, kdy bude vrcholit Australian Open.

Celou sezonu zahájí nový turnaj v Abú Zabí, kde se bude hrát akce pod hlavičkou kategorie WTA 500. Zatímco bude tento turnaj vrcholit, odehraje se od 10. ledna kvalifikace Australian Open, jež se bude hrát v Dubaji.

Posléze tenistky odcestují do Austrálie, kde by měly dorazit nejpozději 17. ledna a zahájit čtrnáctidenní karanténu. Důležité je, že během karantény se budou moci připravovat a trénovat, takže okamžitě po jejím skončení mohou naskočit do turnajového kolotoče.

V Melbourne se od 1. února uskuteční dva turnaje WTA 500. Do hlavních soutěží a kvalifikace by se měly vejít všechny účastnice hlavní soutěže grandslamového Australian Open, které odstartuje posléze 8. února. Během druhého týdne Australian Open se bude hrát také turnaj z kategorie WTA 250.

Kalendář WTA pro začátek roku 2021

5.–13. ledna: WTA 500 Abú Zabí
10.–13. ledna: kvalifikace Australian Open (Dubaj)
31. ledna–6. února: WTA 500 Melbourne 1, WTA 500 Melbourne 2
8.–21. února: Australian Open (Melbourne)
15.–21. února: WTA 250 Melbourne