Nejoblíbenější pohádky? Sůl nad zlato a Popelka. Siniaková a Strýcová se rozpovídaly o Vánocích

- Michal Hladký

Vánoce = čas pohody a rodinné atmosféry. To letos platí pro české tenisty více než kdy dříve, protože Australian Open, na které by se touto dobou pilně připravovali, se přesunulo na únor. O tom, na co se nejvíce těší, se rozpovídaly Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová pro Tenisový svět.

„Jsem ráda, že mohu nakonec zůstat na svátky doma a být s rodinou,“ praví Kateřina Siniaková. A jmenuje věci, na které se nejvíce těší. „Domácí pohoda. Člověk nic nedělá, kouká se na pohádky a jí cukroví,“ pochvaluje si česká hráčka.

Ale co štíhlá linie? „Nejsem moc typ člověka, který by si ji nějak hlídal. Samozřejmě se snažím jíst sportovní stravu, ale přes Vánoce si dopřeji,“ směje se 59. tenistka světového žebříčku.

U toho ale nebude Siniaková ani zapomínat na „pracovní“ povinnosti. „Budu doma cvičit, pokračovat v přípravě. Pak se uvidí, kdy budu muset odlétat,“ povídá.

A podobný program bude mít ve zbytku roku 2020 taktéž Barbora Strýcová. „Budu trávit Vánoce s rodinou. Moc se těším na volno, jídlo, pohádky,“ říká a jmenuje vánoční klasiky. „Nejoblíbenější? Sůl nad zlato. A pak asi Popelka.“  

Takže program na vánoční svátky je jasný. „Rozhodně si je pustím, asi tak po devětadevadesáté.“ (směje se)