Potvrzeno! ATP zveřejnila kalendář pro úvodní měsíce roku 2021

- Marek Bartošík

Po dlouhých spekulacích je konečně jasno o prvních mužských turnajích tenisového ročníku 2021. Asociace ATP představila kalendář pro první až sedmý týden následujícího roku. Ve výčtu nechybí ani grandslamové Australian Open, jehož hlavní soutěž se podle předpokladů uskuteční od 8. února. Kvalifikace prvního grandslamu sezóny bude na programu od 10. ledna v Dauhá.

Mužský tenisový kalendář 2021 odstartuje mezi 5. a 13. lednem, kdy se budou konat turnaje kategorie ATP 250 v Delray Beach a Antalyi. Od 10. do 13. ledna se v Dauhá uskuteční kvalifikace grandslamového Australian Open.

Poté bude následovat dvoutýdenní pauza, během níž se tenisté budou moci přesunout do Austrálie a podstoupit tam povinnou karanténu. Ještě před samotným grandslamem se v Melbourne budou konat dvě souběžně hrané akce kategorie ATP 250 (31. leden–6. únor) a také ATP Cup (1.–5. únor) za účasti dvanácti týmů (letos jich startoval dvojnásobek).

V pondělí 8. února vypukne hlavní soutěž Australian Open, která potrvá jako vždy dva týdny.

Asociace ATP dále informovala, že o plánu turnajů pro osmý až třináctý týden se teprve rozhodne, přičemž od čtrnáctého týdne se zatím počítá s původním kalendářem.

Už nyní je jasno, že se letos neuskuteční turnaj v New Yorku, kde se podle prvotních plánů mělo hrát během druhého únorového týdne. Pořadatelé akcí v Puné a Riu se pokusí najít náhradní termín.

Kalendář ATP pro začátek roku 2021

5.–13. ledna: ATP 250 Delray Beach, ATP 250 Antalya
10.–13. ledna: kvalifikace Australian Open (Dauhá)
31. ledna–6. února: ATP 250 Melbourne 1, ATP 250 Melbourne 2
1.–5. února: ATP Cup (Melbourne)
8.–21. února: Australian Open (Melbourne)