Sinner a Sonego získali ocenění od Gazzetta dello Sport

- Jan Vojkůvka

Italský sportovní deník Gazzetta dello Sport, který každoročně vyhlašuje sportovce roku a další přidružená ocenění, udělil cenu za nejlepší výkony roku (Performance of the Year Award, pozn. redakce) tenistovi Janniku Sinnerovi. Ceny se dočkal také jeho krajan Lorenzo Sonego, který obdržel ocenění za největší úspěch roku, když senzačně porazil Novaka Djokoviče.

Devatenáctiletý Sinner se v této sezoně dokázal prokousat ve světovém žebříčku na 37. místo. Získal svůj premiérový titul na okruhu ATP v Sofii a také dokráčel do prvního čtvrtfinále na grandslamu během Roland Garros.

„Doufám, že budu mít dobrý začátek příští sezony na Australian Open a odehraji v příštím roce co nejvíce zápasů,“ řekl během virtuálního slavnostního vyhlášení. „Budu mít spoustu vzestupů i pádů, ale snad odehraji co nejvíce dobrých zápasů, podobně jako jsem odehrál čtvrtfinále na Roland Garros proti Rafaelu Nadalovi. Chtěl bych zahrát tak dobře i proti Rogeru Federerovi,“ vyjádřil se.

Druhým italským tenistou, který se dočkal ocenění, byl Lorenzo Sonego. 33. hráč světa obdržel Achievement of the Year Award (cenu za největší úspěch roku) za své vítězství 6:2, 6:1 nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého zdolal na turnaji ve Vídni.

„Vůbec jsem nečekal, že bych mohl porazit Djokoviče. Snažil jsem se zůstat soustředěný a viděl jsem, jak mi všechno vychází. Po utkání jsem cítil obrovské emoce, takže si vůbec nepamatuji, na co se mě novináři ptali,“ smál se Sonego. „Musím se pokusit zlepšit svou angličtinu. Může to být užitečné při dalších výhrách v budoucnu,“ dodal pětadvacetiletý rodák z Turína.