MONETA Tenisová extraliga: Sparta si vyšlápla na obhájce titulu z I.ČLTK

- Redakce

Tenisové extraligy se letos účastní šest týmů a hned v sobotu se hrála atraktivní utkání. V Říčanech zápolili obhájci trofeje z I.ČLTK Praha se Spartou, která i zásluhou dvou bodů od Barbory Strýcové získala potřebných pět bodů už po sedmi zápasech. Markéta Vondroušová ve šlágru dne porazila Petru Kvitovou ve dvou setech. Semifinále se souběžně hrálo i v Prostějově, kde domácí klub potvrdil roli favorita proti Přerovu.

Živé streamy a livescore ze všech zápasů extraligy můžete sledovat ZDE.

Strýcová a Kr. Plíšková rozhodly o výhře Sparty
Barbora Strýcová a Kristýna Plíšková porazily na MONETA Tenisové extralize dvojici Lucie Hradecká, Karolína Muchová dvakrát 6:4. Strýcová a Plíšková tak zajistily TK Sparta Praha klíčový pátý bod v atraktivním duelu s obhájci titulu I.ČLTK Praha.

Rosol vydřel výhru nad Šátralem
Lukáš Rosol (199.) přidal na konto TK Sparta Praha už čtvrtý bod, když udolal zástupce I.ČLTK Praha Jana Šátrala (359.) dvakrát 7:5. Sparta tak je pouhý bod od cenného vítězství.

„Honza dnes odehrál solidní zápas, držel krok až do koncovek obou setů. Můj level je myslím ok. Samozřejmě nějaký ostrý zápas na turnaji bude něco jiného, ale přes extraligu je to dobrá cesta, která vždycky pomůže,“ zmínil pro Tenisový svět Rosol.

Šafránek slaví výhru nad Macháčem
Václav Šafránek (342.) porazil na MONETA Tenisové extralize Tomáše Macháče (195.) 7:5, 6:2 a získal pro I.ČLTK Praha druhý bod. Šafránek v prvním setu otočil nepříznivý stav 2:5 na gemy.

„Bylo to na takové dvě půlky, do stavu 2:5 se mi moc nedařilo, dělal jsem hodně chyb. Pak jsem se zvedl, povedl se mi brejk na 4:5 a už jsem hrál dobře,“ sdělil Tenisovému světu Šafránek.

Vondroušová přehrála Kvitovou
Markéta Vondroušová (21.) porazila Petru Kvitovou (8.) 6:3, 6:2 a zajistila svému týmu I.ČLTK Praha bod v utkání MONETA Tenisové extraligy proti celku TK Sparta Praha.

„Je to pro mě dobré vítězství. Snažila jsem se toho co nejvíc vrátit, zároveň se mi dařilo držet servis,“ uvedla pro Tenisový svět Vondroušová.

„Nebylo to úplně nejlepší. Potřebuju pár zápasů, abych se do toho dostala. Je to docela dlouho, co jsem odehrála poslední zápas. V přípravě chyby jsou, to bylo vidět i dnes. Je pořád co zlepšovat,“ komentovala Kvitová.

Vrbenský potvrdil roli favorita proti Adamovi Pavláskovi
Michael Vrbenský (311.) na Tenisové extralize přehrál Adama Pavláska (402.) 7:5 a 6:4. Vrbenský tak zvládl poměrně rychlou změnu povrchů, když hrál ještě před necelými dvěma týdny na antukovém challengeru v Portugalsku.

„Na kurtu jsem se cítil trochu hůř, bylo to takové nahoru, dolů. Jsem rád, že jsem zvládl koncovku prvního setu. Druhý set byl o něco jednoznačnější, i když v závěru jsem si to prohraným servisem trochu zkomplikoval,“ nechal se slyšet Vrbenský.

Strýcová si poradila s Martincovou
V prvním velice atraktivním souboji dne hraném od 10:00 si Barbora Strýcová poradila ve dvou setech s Terezou Martincovou, kterou porazila 6:2 a 6:4. „Zápas hodnotím kladně. Myslím, že jsem odvedla takovou práci, jakou jsem chtěla. Povrch je hodně rychlý, takže fungovala hra ze sítě,“ řekla pro Tenisový svět Strýcová.

I.ČLTK Praha – TK Sparta Praha (hrací místo: Říčany) 3:6

Tereza Martincová – Barbora Strýcová 2:6, 4:6
Robin Staněk – Patrik Rikl 4:6, 6:7
Markéta Vondroušová – Petra Kvitová 6:3, 6:2
Adam Pavlásek – Michael Vrbenský 5:7, 4:6
Václav Šafránek – Tomáš Macháč 7:5, 6:2
Jan Šátral – Lukáš Rosol 5:7, 5:7
Hradecká, Muchová – Kr. Plíšková, Strýcová 4:6, 4:6
Šafránek, Staněk – Rosol, Macháč 6:4, 1:6, 10:7
Forejtek, Paulson – Krumich, Vrbenský 6:7 skreč Forejtek, Paulson

TK Agrofert Prostějov – TK PRECHEZA Přerov (hrací místo: Prostějov) 6:3

Dalibor Svrčina (839.) – Dominik Kellovský (1346.) 7:6, 6:3
Sára Bejlek (-) – Linda Nosková (1033.) 4:6, 3:6
Maja Chwalinská (POL, 221.) – Rebecca Šramková (SVK, 203.) 6:3, 6:1
David Poljak (463.) – Petr Michnev (811.) 6:4, 4:6, 6:4
Vitalij Sačko (UKR, 400.) – Pavel Nejedlý (496.) 6:2, 3:6, 3:6
Jiří Lehečka (351.) – Lukáš Klein (SVK, 298.) 7:5, 6:7, 4:6
Bejlek, Chwalinská (POL) – Nosková, Šramková 6:1, 6:7, 10:6
Lehečka, Zelenay (SVK) – Michnev, Nejedlý 6:3, 6:4
Poljak, Veselý – Klein (SVK), Kellovský 7:6, 6:4

Plán dalších zápasů:

Neděle 13. prosince
TK PRECHEZA Přerov – LTC Pardubice
TK Sparta Praha – RPM Oáza Říčany

Pondělí 14. prosince
TK Agrofert Prostějov – LTC Pardubice
I.ČLTK Praha – RPM Oáza Říčany

Středa 16. prosince
Finále (vítěz skupiny z Říčan – vítěz skupiny z Prostějova)