Tři turnajové tituly a stabilní výkony ve druhé polovině sezony! Uspěje Halepová na Turnaji mistryň?

- Jan Havlovic

Potřetí v řadě! Simona Halepová potvrdila i v letošní sezoně stabilně dobrou výkonnost a potřetí v řadě se dokázala probojovat na Turnaj mistryň! Dokáže rumunská jednička po loňském zklamání postoupit v Singapuru ze skupiny?

Rodačka z Constanty neměla příliš povedený vstup do letošní sezony. Na úvodním podniku v Sydney se Halepová sice probojovala až do semifinále, avšak na prvním grandslamu sezony, Australian Open, vypadla překvapivě již v prvním kole. Své kvality rumunská jednička potvrdila při zápase Fed Cupu proti České republice. Pro svou zemi získala po výhrách nad Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou dva body, avšak ani to na postup v konečném zúčtování nestačilo. Halepové se posléze vůbec nepovedly turnaje v Dubaji a Dauhá, kde skončila shodně v prvním kole, a tak si poté naordinovala menší odpočinek. 

Aktuálně čtvrtá tenistka světového žebříčku si vedla o něco lépe na podnicích v Indian Wells a Miami, kde v obou případech dokráčela do čtvrtfinále. Halepové se však nepodařil přechod na antuku, při prvním testu na turnaji ve Stuttgartu skončila již v prvním kole na raketě Němky Siegemundové. Svou formu však načasovala na podnik v Madridu, kde porazila celkem šest soupeřek a mohla se radovat ze zisku prvního turnajového titulu v sezoně! Po neúspěšném turnaji v Římě přicestovala Halepová do Paříže v pozici jedné z favoritek, avšak stopku ji vystavila v osmifinále Australanka Stosurová. 

Po druhém grandslamu této sezony se pětadvacetiletá hráčka více než měsíc nepředstavila v soutěžním utkání. V All England Clubu, kde Halepová obhajovala body za účast v prvním kole, však dokráčela až do čtvrtfinále, ve kterém narazila na Němku Kerberovou, budoucí finalistku letošního Wimbledonu. Největších úspěchů letošní sezony dosáhla Halepová ve druhé polovině července, neboť dokázala vyhrát domácí turnaj v Bukurešťi a poté také skvěle obsazený podnik v Montrealu. 

 

#greatweek#thanksMontreal#thanksteam#thanksMonica#14❤️?

Fotka zveřejněná uživatelem Simona Halep (@simonahalep),Srp 1, 2016 v 4:11 PDT

Na amerických betonech se Halepová představila na turnaji v Cincinnati, kde došla až do semifinále, ve kterém nestačila na Němku Kerberovou, se kterou má rumunská jednička v letošní sezoně zápornou bilanci 1:3. Na US Open to rodačka z Constanty dotáhla až do čtvrtfinále, v něm však nestačila na Serenu Williamsovou. Samotnou účast na Turnaji mistryň si Halepová zajistila na turnaji ve Wu-chanu, když ve čtvrtfinále přemohla Madison Keysovou. „Jsem velmi šťastná, že jsem to dokázala. Je úžasné, že budu hrát potřetí v řadě v Singapuru. Doufám, že si v tomto roce povedu lépe než v tom předchozím," uvedla po vítězství nad Američankou Keysovou. 

Nyní Halepovou čeká Turnaj mistryň, na kterém se představí potřetí v řadě! Hned při své premiérové účasti se rumunská tenistka dokázala probojovat do finále, avšak v minulém roce se Halepové nepodařilo postoupit ze skupiny, což by v letošním roce chtěla napravit. Stabilní výkonnost ve druhé polovině sezony nahrává čtvrté tenistce světového žebříčku do karet...