Překvapená Bouzková: Je skvělé, že ocenění zůstává nadále v Česku

- Filip Lefenda, Jakub Slunečko

Sedmkrát po sobě získala cenu Karen Krantzckeové za příkladné chování na kurtu i mimo něj Petra Kvitová. A byť letos hráčky WTA hlasovaly jinak, opět se dostalo na Češku – konkrétně Marii Bouzkovou. „Jsem poctěna. Velice si takového prestižního ocenění vážím,“ svěřila se dvaadvacetiletá tenistka Tenisovému světu.

Poté, co si letos zahrála finále podniku WTA v mexickém Monterrey a polepšila si v ženském žebříčku na 51. pozici, jde pro Bouzkovou o další velké vyznamenání. „Ocenění mi udělalo velkou radost nejen proto, že jsem se připsala do seznamu velice úspěšných tenistek, ale také proto, že si ostatní hráčky mého chování na kurtu i mimo něj váží,“ komentovala vítězka dvanácti menších podniků ITF a netajila nadšení.

„Dělá mi radost vědět že to, co pro mě znamená tenis, zaznamenaly hráčky i okolí. Jsem velice ráda, že mohu alespoň trochu pomoci propagaci fair play a respektu na okruhu,“ pochvaluje si Bouzková.

To, že padla volba právě na ni, ji překvapilo. „S cenou jsem vůbec nepočítala, protože je to vlastně teprve můj první úplný rok na okruhu WTA,“ připomněla tenistka původem z Prahy.

Pomyslné žezlo přebírá po své krajance Petře Kvitové, která cenu získala od roku 2013 hned sedmkrát v řadě, celkově pak osmkrát. „Je skvělé, že toto ocenění zůstává po tak dlouhé šňůře Petry Kvitové, která je opravdovým tenisovým vzorem na kurtu i mimo něj, i nadále v Česku,“ libuje si.

Na sociálních sítích již sklízí Bouzková gratulace. „Nikdo si cenu nezaslouží více než ty,“ napsala jí třeba Sorana Cirsteaová z Rumunska. „Opravdu velmi zasloužené,“ přidala se Američanka Pegulaová. „Hodně zaslouženě, Mary,“ napsala i Kanaďanka Carol Zhaová. A gratulovali třeba i pořadatelé turnaje v Monterrey, kde si v březnu Bouzková zahrála o premiérový singlový titul na okruhu WTA.

Na své středeční tiskové konferenci reagovala i Petra Kvitová. „Má štěstí, že je to Maruška!“ pronesla se smíchem dvojnásobná wimbledonská vítězka. „Samozřejmě nejsem naštvaná. Zůstalo to doma, takže všechno v pořádku,“ dodala.

Cena Karel Krantzcke Sportmanship Award se na konci sezóny uděluje tenisce za respekt ke svým protihráčkám a za příkladné chování na kurtu i mimo něj. Poprvé byla vyhlášena v roce 1978 a vítězku volí samy hráčky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)