Pro letošek dohráno! Jiří Veselý předčasně ukončil sezónu

- Filip Lefenda

Třiadvacetiletý český tenista Jiří Veselý se v této sezóně již na soutěžních kurtech nepředstaví. Poté, co příbramský rodák skrečoval minulý týden na challengeru v uzbeckém Taškentu po vyhraném prvním setu své utkání s Rusem Bublikem, dnes na svém instagramovém účtu oznámil předčasné ukončení sezóny. Na vině je zranění levé paže.

„Sezóna 2016 je pro mě u konce. Po dlouhé konverzaci s mým týmem a lékaři jsem se rozhodl ukončit letošní ročník dříve. Poslední měsíce pro mě byly hrozně těžké, občas jsem se cítil zoufalý, protože jsem musel skrečovat řadu utkání a odhlásit se z mnoha turnajů,“ zdůvodnil své rozhodnutí v anglicky psaném vzkazu Veselý svým fanouškům prostřednictvím sociální sítě Instragram.

„Nyní se chci soustředit na to, abych byl stoprocentně zdravý, bez ohledu na to, jak dlouho to potrvá,“ dodal aktuálně jednapadesátý hráč světového pořadí, který závěrem poděkoval za pochopení a podporu z průběhu celého roku.

Český tenista tak mimo jiné přijde i o halový turnaj v Moskvě, na kterém se měl představit společně s Lukášem Rosolem tento týden. V této sezóně vinou zdravotních patálií nedohrál, případně vůbec neabsolvoval, čtyři utkání. Největších úspěchů dosáhl v rámci letošního ročníku na antukových podnicích ATP v Marrákeši a challengeru v Říme, na kterých shodně došel do semifinále. Na turnaji v Monte Carlu si připsal senzační skalp světové jedničky Novaka Djokoviče, kterého udolal ve třech setech.