Britská tenistka po více než roce trénuje. Návrat jsem nečekala, přiznává

- Marek Bartošík

Laura Robsonová patří k největším smolařkách na okruhu WTA. Od té doby, co se talentovaná Britka v sezónách 2012 a 2013 zabydlela mezi širší světovou špičkou, ji opakovaně brzdí zranění. Šestadvacetiletá tenistka však s osudem bojuje statečně, v úterý dokonce absolvovala první trénink po více než roce!

V letech 2014–2015 ji trápilo zraněné zápěstí. Od roku 2018 se přidaly potíže s kyčlí, podstoupila proto dvě operace. Té druhé a snad poslední se Laura Robsonová podrobila loni v prosinci.

Tehdy si přála, aby při venčení svého psa nekulhala. A zatím to vypadá, že tuto metu díky poctivé rehabilitaci výrazně překonala.

„Dnes je opravdu dobrý den, mám za sebou první trénink po více než roce. Upřímně jsem si nemyslela, že se po poslední operaci vrátím na kurty. Bylo zapotřebí neuvěřitelného množství rehabilitace a práce, abych se dostala tam, kde jsem teď. Jsem na sebe velmi hrdá,“ napsala Robsonová, jež se v červenci 2013 objevila na 27. místě žebříčku.

Osmifinalistka z US Open 2012 a Wimbledonu 2013 také zanechala vzkaz všem kritikům a pochybovačům. „Už nemusíte psát komentáře s dotazem, jestli jsem ukončila kariéru. Díky,“ poznamenala.

Šestadvacetiletá Robsonová se naposledy objevila v soutěžním zápase loni v dubnu, kdy na turnaji ITF v Sunderlandu skrečovala osmifinále. K dosud největším úspěchům levoruké hráčky patří olympijské stříbro ze smíšené čtyřhry, které získala před osmi lety v Londýně spolu s Andym Murraym.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Laura Robson (@laurarobson5)