Čtyři trofeje znají své kandidáty. Nominace na ceny ATP byly odhaleny

- Jan Vojkůvka

Profesionální okruh ATP poznal ve středu kandidáty na tradiční ocenění ve čtyřech kategoriích. Nominace byly odhaleny pro ceny Comeback Player of the Year, Most Improved Player of the Year, Newcomer of the Year a Stefan Edberg Sportsmanship Award.

Hned ve dvou kategoriích byl nominován argentinský tenista Diego Schwartzman, který se utká o vítězství o cenu za sportovní chování a pro hráče, který v uplynulém roce předvedl největší progres.

V honbě za oceněním Stefan Edberg Sportsmanship Award, která se uděluje za příkladné sportovní chování, se poprvé od roku 2002 neobjeví švýcarská legenda Roger Federer. Ve hře o toto prestižní ocenění naopak je znovu Rafael Nadal, jehož soupeři budou John Millman, již zmíněný Schwartzman a Dominic Thiem.

Nepotvrdily se tak spekulace, podle nichž měl být mezi kandidáty Stan Wawrinka.

Schwartzman figuruje v nominaci také na cenu Most Improved Player of the Year, jež se uděluje tenistovi, který si vylepšil během sezony svůj žebříček a prokázal zvýšenou úroveň hry. Vedle Schwartzmana o tuto cenu usilují Andrej Rubljov, Ugo Humbert a Jannik Sinner.

Tenistovi, který se dokázal vrátit z vážného zranění, se uděluje cena Comeback Player of the Year. Nominováni na toto ocenění byli Kevin Anderson, Andrej Kuzněcov, Vasek Pospisil a Milos Raonic.

Poslední kategorií, která poznala nominaci, je cena pro nováčka roku (Newcomer of the Year). Tato cena se uděluje hráči, který se poprvé v kariéře dokázal prokousat mezi 150 nejlepších tenistů světového žebříčku a měl svými výkony velký dopad na okruh ATP.

O cenu pro nováčka roku usilují Sebastian Korda, Carlos Alcaraz, Lorenzo Musetti, Jurij Rodionov, Emil Ruusuvuori a Thiago Seyboth Wild.