Tenisová extraliga 2020: Týmy zveřejnily předběžné soupisky. Nabušený kádr má Sparta

- Jan Vojkůvka

Šestice celků, které vstoupí letos do tenisové extraligy, zná své předběžné soupisky. Extraligy by se letos měli zúčastnit takřka všichni přední čeští tenisté a neschází ani zahraniční posily. Pořádně našlapaný kádr má zejména TK Sparta Praha, za kterou by se mohlo představit i pět hráček elitní světové stovky.

Na soupisce pražské Sparty zaujme zejména našlapaná ženská sestava. Předběžně se počítá s Petrou Kvitovou, Barborou Strýcovou, Marií Bouzkovou, Kateřinou Siniakovou a Kristýnou Plíškovou. A silní by Sparťané mohli být i v mužské části, ve které mají nominované Tomáše Macháče, Lukáše Rosola, Michaela Vrbenského a také zahraniční posilu Sebastiana Kordu.

Silnými týmy na papíře jsou rovněž TK Agrofert Prostějov a I.ČLTK Praha. Prostějov má ve svých řadách například Jiřího Veselého, Víta Kopřivu, Jiřího Lehečku, Barboru Krejčíkovou, Maju Chwalinskou či sestry Fruhvirtovy.

I.ČLTK Praha prozatím nominovalo 10 tenistů. Sestava to přitom vůbec není špatná. Vedle Jonáše Forejtka, Markéty Vondroušové, Karolíny Muchové, Terezy Martincové a Lucie Hradecké se v barvách tohoto celku představí Václav Šafránek, Jan Šátral, Adam Pavlásek, Robin Staněk a Andrew Paulson.

Zapomínat se nesmí ani na RPM Oázu Říčany. Tento tým nominoval dvě velmi zajímavé zahraniční posily Jekatěrinu Alexandrovovou a Anastasiji Sevastovovou. V týmu figurují také Jesika Malečková, Miriam Kolodziejová, Luca Vanni, Marek Gengel, Roman Jebavý či Toby Alex Kodat.

TK Precheza Přerov by měl sázet především na zkušené tenisty Pavla Nejedlého, Jaroslava Pospíšila a Petra Michneva. Mezi ženami zaujme především jméno Lindy Noskové.

Posledním přihlášeným týmem do extraligy jsou LTC Pardubice, v jejichž týmu nalezneme Uladzimira Ignatika, Kennyho De Scheppera či Veroniku Vlkovskou.

Kompletní soupisky naleznete zde.

Plán skupinových zápasů
Sobota 12. prosince
Prostějov – Přerov
I.ČLTK Praha – TK Sparta Praha

Neděle 13. prosince
Přerov – Pardubice
TK Sparta Praha – Říčany

Pondělí 14. prosince
Prostějov – Pardubice
I.ČLTK Praha – Říčany