S desítkou na zádech. Argentinský tenista vzdal hold zesnulému Maradonovi

- Marek Bartošík

Legendární fotbalista Diego Maradona, který minulou středu zemřel na srdeční selhání, patřil v rodné Argentině k nejvíce obdivovaným osobnostem. Není proto divu, že se někteří argentinští sportovci rozhodli při soutěžních kláních uctít jeho památku. Tenista Camilo Ugo Carabelli například minulý týden na challengeru v Sao Paulu nastoupil v dresu s číslem 10.

Právě číslovka 10 byla pro „božského Diega“ typická, na zádech ji nosil také v Neapoli a národním týmu, kde dokráčel k největším úspěchům kariéry.

A minulý týden na antukovém challengeru v Sao Paulu tento charakteristický prvek znovu ožil. Zasloužil se o to argentinský tenista Camilo Ugo Carabelli (351. v žebříčku ATP). Jednadvacetiletý mladík se sice narodil už v době, kdy měl Maradona kariéru fotbalového profesionála za sebou, o památných výkonech legendárního krajana ale moc dobře ví.

Ugo Carabelli se tak na kurtech v největším brazilském městě proháněl s desítkou na zádech. A snad i magická číslovka pomohla hráči čtvrté světové stovky k zatím nejlepšímu výsledku v kariéře – společně s kvalifikací vyhrál celkem tři zápasy a postoupil do svého premiérového čtvrtfinále na challengeru.

K podobné formě odkazu na Maradonu jako Ugo Carabelli mimochodem sáhl i hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi. Šestinásobný držitel Zlatého míče v neděli při oslavě vstřeleného gólu sundal barcelonský dres, pod kterým se skrýval trikot týmu Newell's Old Boys. Zatímco Messi v tomto celku strávil mládežnická léta, Maradona se v něm mihl v závěru své bohaté kariéry.