Velké oznámení! Kdo bude trénovat Karolínu Plíškovou?

- Michal Hladký

Není to tak dávno, co Karolína Plíšková ohlásila konec teprve roční spolupráce s Danim Vallverdúem. Nové jméno na sebe nenechalo dlouho čekat, nejlepší českou tenistku současnosti povede do nové sezony Sascha Bajin, někdejší kouč Naomi Ósakaové či Kristiny Mladenovicové.

Karolína Plíšková oznámila nového trenéra prostřednictvím fotky na sociálních sítích. Po levé ruce české tenistky se nachází vyhlášený trenér Sascha Bajin, jenž se tak stane náhradou za Vallverdúa, se kterým Plíšková rozvázala pracovní poměr po letošní sezoně.

Němec Bajin působil osm let jako tzv. hitting partner u Sereny Williamsové. Svou trenérskou kariéru započal u Naomi Ósakaové, kterou už jako trenér vedl v letech 2017–2019. 

Ta pod jeho dohledem ovládla například Australian Open či US Open. A rozhodně nebude daleko od pravdy teze, že Japonku Bajin dovedl až na vrchol ženského tenisu.

Po úspěšném angažmá u jedné z nejlepších hráček světa začal trénovat v roce 2019 Francouzku Mladenovicovou, jejich spolupráce ale trvala jen několik měsíců.

Poslední svěřenkyní bývalého hráče druhé tisícovky žebříčku ATP byla Ukrajinka Jastremská. Tu vedl až do letošního US Open, kde momentálně 29. tenistka světa vypadla už ve druhém kole a rozhodla se pro změnu na pozici kouče.

Od té doby byl německý trenér bez práce. Teď se před ním rozvinula jedna z největších výzev jeho kariéry. Karolína Plíšková za posledních pět let prostřídala sedm trenérů. Bude Bajin tím, který českou hvězdu přivede k prvnímu grandslamovému titulu?