Komplikace v přípravě. Člen TOP 20 byl pozitivně testován na COVID-19

- Michal Hladký

Karen Chačanov, momentálně dvacátý nejlepší tenista na světě, se na svých sociálních sítích podělil o nepříjemnou zprávu. Rus společně se svou rodinou byli v Dubaji pozitivně testováni na COVID-19.

Chačanov měl v plánu využít slunného prostředí Dubaje k začátku přípravy na další sezonu. S tím ale bude nucen počkat. Podle vládních nařízení Spojených arabských emirátů musí podstoupit společně se svou rodinou čtrnáctidenní karanténu, načež se nechat znova otestovat.

„Ahoj lidi, rád bych vám dal vědět, co se zrovna u mě děje. Chtěl jsem se v Dubaji připravovat na příští rok, nicméně jsme já i manželka se synem byli testováni pozitivně na COVID-19. Jsme v karanténě a doufáme, že co nejdříve budeme v pořádku,“ nechal se Rus slyšet na sociálních sítích.

Bývalá světová osmička neprožila zrovna ideální sezonu. Nejlépe se ruský tenista probojoval do osmifinále French Open, ve kterém byl nad jeho síly Novak Djokovič.

V příštím roce bude mít Karen Chačanov jediný cíl. Alespoň se přiblížit své výkonnosti z roku 2018, kdy se mu podařilo vyhrát nejen turnaje ATP v Marseille a Moskvě, ale dokonce ovládnout Paris Masters.