Odpočívej v pokoji. Smrt legendy zasáhla i tenisové hvězdy

- Jan Vojkůvka

Smrt fotbalové legendy Diega Armanda Maradony zasáhla takřka celý sportovní svět. Skon fenomenálního fotbalisty, jenž zemřel v 60 letech na srdeční selhání, rozesmutnil i mnohé tenisové hvězdy včetně Juana Martina Del Potra či Rafaela Nadala.

Bývalý argentinský fotbalista, který na začátku listopadu skončil v nemocnici a podstoupil operaci kvůli krvácení do mozku, ve středu náhle zemřel na srdeční selhání. Jeho smrt zasáhla i mnohé tenisové hvězdy, které na svých sociálních sítích přispěchaly se svými kondolencemi.

„Dnes pocítil fotbal a celý sport prázdnotu,“ napsal na svém Twitteru Rafael Nadal. „Opustil nás Maradona, jeden z největších sportovců v historii. To, čeho dokázal ve fotbale, navždy zůstane. Chci vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině, světovému fotbalu i celé Argentině.“

K Nadalovi se přidal i Maradonův krajan Juan Martin Del Potro. „Cítím, že jsi se vrátil na místo, které ti patří, do nebe! Pro mě nikdy nezemřeš. Odpočívej v pokoji,“ napsal Argentinec, jemuž Maradona osobně fandil například ve finále Davis Cupu v Záhřebu v roce 2016.

Světová devítka Diego Schwartzman zase uvedl, že své jméno dostal právě po fotbalové legendě. „Myslím, že z 98 % jsem Diego kvůli Maradonovi. Narodil jsem se v roce 1992, šest let poté, co dal gól svou rukou proti Anglii,“ smál se Schwartzman.

Ke smrti Maradony se vyjádřilo i mnoho dalších současných či bývalých tenistů. Mezi nimi nalezneme například Juana Monaca, bývalou světovou desítku, Davida Nalbandiana či Kim Clijstersovou, jež se snaží o další úspěšný comeback.

Ke kondolencím se přidává i redakce Tenisového světa.