Povinné testování? Pravděpodobně ano! tvrdí Murray

- Radek Štohl

Tenisový okruh se dočkal naděje. Do světa začínají prosakovat informace, že v boji proti koronaviru jsou na cestě účinné vakcíny, které by mohly dát zapomenout na život v tzv. bublině. Podle bývalé světové jedničky Andy Murrayho je na místě, aby do budoucna byli všichni tenisté povinně očkováni.

„Pravděpodobně by to tak mělo být. Věřím, že hráči by byli ochotni to podstoupit pro dobro našeho sportu,“ věří třiatřicetiletý Brit.

Aktuálně 121. hráč žebříčku dvouhry zároveň poukazuje na skutečnost, že podle výrobců nebyly s vakcínou dosud žádné problémy.

„Ukázalo se, že jsou bezpečné, provedly se také klinické testy a všechny záležitosti okolo toho. Nebyly k dohledání vedlejší účinky,“ těší Murrayho.

Zda by se tenisté skutečně nechali očkovat, zůstává otázkou. Letos v létě se proti tomu například vymezil první hráč světa Novak Djokovič, který nesouhlasil s tím, aby to pro hráče bylo povinné.

Samotný Murray přiznává, že by tenistům na okruhu nebylo snadné očkování vnutit. 

„Uvidíme, s čím přijde ATP a ITF a jak se k tomuto kroku rozhodnou. Kdyby to mělo okruh vrátit do normálu, tak jsem si jistý, že hráči by to absolvovali,“ dodává trojnásobný grandslamový vítěz.