Odložený Laver Cup zná druhého účastníka. Do Bostonu pojede světová trojka

- Jan Vojkůvka

Oblíbený Laver Cup, který se v roce 2020 nekonal kvůli pandemii koronaviru, se dočkal druhého potvrzeného účastníka pro svůj čtvrtý ročník, jenž se bude konat od 24. září 2021. Do TD Garden v Bostonu se vypraví v barvách týmu Evropy světová trojka Dominic Thiem.

Vítěz letošního US Open a finalista Turnaje mistrů potvrdil svou účast v úterý večer. V týmu Evropy se tak připojil k Rogeru Federerovi, jenž stál u zrodu Laver Cupu a svou účast potvrdil s předstihem.

„Laver Cup je fantastická událost a jsem nadšený, že budu v Bostonu součástí evropského týmu,“ uvedl Thiem, který v souboji mezi týmy Evropy a Světa figuroval už dvakrát. „Měl jsem to štěstí, že jsem byl na straně vítězů v Praze a Ženevě. Je to skutečně unikátní soutěž, nic podobného na okruhu není. Moc se těším, až budu pomáhat Evropě na cestě za čtvrtým titulem.“

V dosavadních třech ročnících, které se konaly, nepoznala Evropa hořkost porážky. Kromě Prahy a Ženevy dokázali Evropané vyhrát i v roce 2018 v Chicagu.

„Dom má za sebou neuvěřitelnou sezonu, i přes neobvyklé okolnosti. Stabilně hraje na nejvyšší možné úrovni a bylo skvělé jej vidět vyhrát svůj první grandslamový titul v New Yorku,“ měl radost z účasti Thiema kapitán týmu Evropy Bjorn Borg.

V Bostonu se mělo původně hrát letos. Kvůli přerušení sezony z důvodu pandemie koronaviru se však pořadatelé rozhodli celý ročník odložit na příští rok. V roce 2022 se pak bude hrát v Londýně.