ATP

Nechci s tebou mluvit! Zklamal mě, smutní elitní deblista

- Radek Štohl

Dobyli US Open. Od titulu na French Open jim chyběl jediný úspěšný zápas. Na Turnaji mistrů nebyli daleko od semifinále. Deblová dvojice Mate Pavič, Bruno Soares přesto spolu příští sezonu pokračovat nebude. A minimálně pro Soarese má tento závěr hořkou příchuť. Jeho parťák totiž přechází k chorvatskému krajanovi Nikolu Mektičovi.

„Jeho rozhodnutí mě překvapilo. Tak jako všechny ostatní," přiznal Bruno Soares v rozhovoru pro Metro UK.

„Rozumím tomu, že s Mektičem chtěl hrát. Jsou velmi dobří kamarádi, pochází ze stejné země, ke všemu by v příštím roce měla být olympiáda," snažil se Soares pochopit svého už bývalého deblového kolegu.

I přes to všechno cítí zklamání. „Abych byl upřímný, tak když si za mnou přišel promluvit, tak jsem byl trochu naštvaný. Řekl jsem mu, že s ním nadále nechci mluvit," přiblížil Brazilec, jak přijal konec spolupráce.

„Netuším, zda tohle všechno plánoval už předem a po ne zcela vydařeném výsledku se tímto způsobem rozhodl. Vážně mě to hodně zaskočilo," mrzí osmatřicetiletého Brazilce, který se s Mate Pavičem vyhřívá na pozici nejlepšího deblového páru současnosti.

Konec této spolupráce tak zapříčinil začátek nového páru. Tedy staronového. Od příští sezony síly znovu spojí silné duo Bruno Soares, Jamie Murray, které v roce 2016 získalo dva grandslamové tituly. Společné účinkování ukončilo po French Open 2019.

„Jakmile Jamie tuto zprávu zjistil, tak se mě ptal na budoucí plány. Žádné jsem však neměl. Vše vypadalo jako skvělý nápad. Jamie je skvělý tenista, ale také člověk. Zažili jsme spolu hodně úspěchů," připomíná Soares mimo jiné deset společných trofejí.