Djokovič obviňuje média: Jdou po mně a není to poprvé

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič věří, že média proti němu vedou dlouhodobě negativní kampaň, jež jej má v očích veřejnosti ukázat jako toho špatného. Jako poslední případ této kampaně uvedl současné dění kolem jeho kandidatury zpět do hráčského koncilu ATP. Dle jeho názoru se média snaží z Djokoviče udělat pokrytce.

Djokovič, který byl zvolen jako kandidát do hráčské rady, z níž před letošním US Open odstoupil, se zlobí na novináře, kteří se dlouhodobě snaží Srba vykreslit v negativním světle.

Poté, co ATP rozhodla, že hráči nesmí figurovat ve dvou a více hráčských organizacích, se podle světové jedničky média snažila přesvědčit veřejnost o tom, že se Djokovič snažil vnutit zpět do hráčského koncilu, byť založil vlastní organizaci PTPA.

„Napsali, že by to ode mě bylo pokrytecké, kdybych byl zakladatel PTPA a zároveň se vrátil do hráčské rady ATP,“ řekl Djokovič pro Sport Klub. „To, co jsem řekl, zcela pozměnili,“ upozornil.

Dle Djokoviče se jednalo o útok médií na jeho osobu. Okamžitě po oznámení ATP, ve kterém profesionální kruh zamítl možnost figurovat ve dvou hráčských organizacích, Djokovič upozorňoval, že sám nekandidoval. Že jeho kandidaturu si odhlasovali ostatní tenisté z okruhu. Místo toho však, dle něj, média informovala o vypočítavosti Djokoviče.

„O těchto politických hrách za oponou píší jen výjimečně. Místo toho je pro ně důležitější, aby napsali, že Novak Djokovič je pokrytec,“ zlobil se Srb.

„No, ale není to poprvé,“ uvedl k neustálé snaze novinářů dehonestovat jeho osobu. „Jsem už na to zvyklý. Posiluje to můj odpor, schopnost se proti tomu obrnit a ještě více mě to motivuje k tomu, abych dělal to, co je správné pro sport a hráče,“ dodal.