Loni tři tituly, teď doživotní zákaz a tučná pokuta. Bulharská tenistka pyká za korupci

- Marek Bartošík

Aleksandrina Najdenovová se už na profesionálním tenisovém okruhu nikdy nepředstaví. Osmadvacetiletá Bulharka vyfasovala doživotní zákaz za korupci a ovlivňování zápasů, vina jí byla prokázána celkem ve třinácti případech. Někdejší 218. tenistka žebříčku dvouhry navíc musí zaplatit pokutu 150 tisíc amerických dolarů (cca 3,3 milionu korun).

Jednotka pro bezúhonnost tenisu (Tennis Integrity Unit) opět tvrdě zasáhla. Aleksandrina Najdenovová, která ještě loni oslavila na turnajích ITF dva singlové a jeden deblový titul, už žádné další úspěchy na profesionálním okruhu nepřidá. Informace se objevila na webu Bulgarian National Radio.

Bývalé hráčce číslo 218 ve dvouhře a 95 ve čtyřhře byla prokázána vina hned u třinácti podezřelých zápasů. Kromě toho je také obviněna ze zničení některých důkazů.

Pokuta 150 tisíc dolarů je více než 60 procent všeho, co tenistka z Plovdivu na kurtech za celou kariéru vydělala (237 920 dolarů). Otázkou však je, na kolik si přišla výše zmíněnou korupcí.

Najdenovová získala v kariéře celkem deset titulů ze dvouhry a čtrnáct ze čtyřhry. Ve všech případech se jednalo o menší podniky ITF. Do hry naposledy zasáhla loni v listopadu na turnaji v Thajsku, posléze jí byla kvůli vyšetřování pozastavena činnost.