ATP Finals: Djokovič vybojoval postup do semifinále. Medveděv zůstal stoprocentní

- Redakce

Závěrečný den základních skupin Turnaje mistrů určil posledního semifinalistu letošního ročníku. V souboji o postup se spolu utkali Novak Djokovič a Alexander Zverev. Jejich vzájemné klání dopadlo lépe pro světovou jedničku, která vyhrála ve dvou setech 6:3, 7:6(4). Večer Daniel Medveděv přehrál Diego Schwartzmana.

Djokovič, který vstupoval do utkání v roli papírového favorita, dokázal oplatit Zverevovi porážku z finále ATP Finals z roku 2018. Tehdy s německým tenistou prohrál ve dvou setech a nedosáhl na kýženou trofej.

Letos o ni ale bude moci znovu usilovat, když v přímém souboji o postup do semifinále dokázal uspět. Zverev sice kladl tuhý odpor a tvořil si šance, ale na returnu se nedokázal za celé utkání ani jednou prosadit a neproměněné tři brejkboly ho mohou hodně mrzet.

V prvním setu rozhodl Djokovič o své výhře už ve druhém gemu, kdy prorazil soupeřovi servis. Zverev měl sice v sedmé hře hned dva brejkboly, ale jak již bylo zmíněno, na returnu se prosadit nedokázal. Ve druhé sadě si oba tenisté drželi servisy až do tiebreaku, v němž se Zverev rychle ujal vedení 2:0, ale stejně rychle o svůj minibrejk přišel a nakonec padl 4:7.

Daniil Medveděv (4.) na Turnaji mistrů prošel základní skupinou bez ztráty jediného setu. V závěrečném utkání přehrál Argentince Diego Schwartzmana (9.) dvakrát 6:3.

Čtyřiadvacetiletý Rus využil tři z devíti brejkbolů, sám naopak za stavu 3:1 ve druhém setu odvrátil dvě hrozby soupeře. Medveděva v semifinále čeká Rafael Nadal (2.).

Pavič se Soaresem slaví druhou výhru
Druhé vítězství v základní skupině vybojoval deblový pár Mate Pavič a Bruno Soares. Chorvatsko-brazilský pár porazil australsko-novozélandskou dvojici Peers, Venus 6:7(2), 6:3, 10:8.

Dvouhra (skupina Tokio 1970)
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Alexander Zverev (GER, 7.) 6:3, 7:6(4)
Daniil Medveděv (RUS, 4.) – Diego Schwartman (ARG, 9.) 6:3, 6:3

Čtyřhra (skupina Mika Bryana)
Pavič (CRO), Soares (BRA) – Peers (AUS), Venus (NZL) 6:7(2), 6:3, 10:8
Granollers (ESP), Zeballos (ARG) – Melzer (AUT), Roger-Vasselin (FRA) 6:6(0:1) skreč. Granollers, Zeballos