Denní menu, 20.11.2020: Macháč další výhru nepřidal. Nad jeho síly byla nasazená dvojka

- Redakce

Tomáš Macháč na turnaji v italské Ortisei, kde odehrál poslední turnaj sezony, skončil ve čtvrtfinále. Dvacetiletý Čech v souboji o postup do semifinále padl s nasazenou dvojkou Iljou Ivaškou, se kterým prohrál ve dvou tiebreacích.

Češi v akci

Macháč na nasazenou dvojku nestačil
Český tenista Tomáš Macháč (197.) se loučí s turnajem v Ortisei ve čtvrtfinále. V souboji s nasazenou dvojkou Iljou Ivaškou (113.) prohrál ve dvou setech 6:7(4), 6:7(5).

Utkání mezi oběma soupeři postrádalo brejky a hlavně první set byl přehlídkou parádních servisů. Ani jeden z hráčů si nevytvořil brejkbol a o všem rozhodl až tiebreak, který Ivaška vyhrál 7:4.

Druhý set už byl na returnech o něco dramatičtější. Macháč si vypracoval dva brejkboly v devátém gemu, ale klíčové výměny nezvládl a stejně dopadl Ivaška v desáté hře, v níž si vybudoval jednu příležitost, která byla zároveň mečbolem.

Ve zkrácené hře druhé sady si Bělorus vypracoval hned čtyři mečboly v řadě a to už bylo i na Macháče příliš. Tři mečboly sice odvrátil, ale při tom čtvrtém poslal míček za základní lajnu.

Challengery

Sparkasse Challenger 80, Ortisei (muži, ITA, 44 820 EUR, tvrdý povrch – hala)
Čtvrtfinále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (197.) – Ilja Ivaška (BLR, 113.) 6:7(4), 6:7(5)

ITF World Tennis Tour

Open Gran Canaria Nosolotenis, Las Palmas (ženy, ESP, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Kaia Kanepiová (EST, 101.) – ANASTASIA ZARYCKÁ (406.) 6:2, 6:3

W15 Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Navarro Olivaová (MEX), Ulyashchenková (USA) – BAYERLOVÁ, PULCHARTOVÁ 4:6, 2:6