VIDEO: Tweener z halfvoleje? Není problém! Neskutečná výměna na Turnaji mistrů

- Michal Hladký

Na Turnaji mistrů se každoročně setkávají ti nejlepší tenisté na planetě. A potvrzují to i svými výkony, které jsou někdy opravdu dechberoucí. Výjimku neutvořil ani skupinový zápas čtyřhry, kdy se v utkání mezi dvojicemi Koolhof, Mektič a Kubot, Melo odehrála taková výměna, která nemá obdoby.

Obrovské drama. Po setech 6:4 a 6:7(2) musel ve skupinovém duelu rozhodnout supertiebreak, který snesl ta nejpřísnější měřítka. Důkazem může být výměna za stavu 8:7 ve prospěch Kubota s Melem.

Ta nabídla vše, čím jen čtyřhra disponuje. Fantastický moment podtrhl tweener z halfvoleje, o který se postaral Brazilec Marcelo Melo. Ten s Polákem Łukaszem Kubotem ovládl nejen výměnu, ale taky celý supertiebreak, a to 10:8.

Nicméně přesto polsko-brazilská dvojice na turnaji končí, předcházející dva duely totiž Kubot s Melem prohráli. Oproti tomu Koolhof s Mektičem měli postup do další fáze ATP Finals jistý už před dnešním duelem.

Ironií osudu je, že Kubot dnes porazil svého budoucího parťáka. V následující sezoně totiž bude nastupovat právě po boku Nizozemce Koolhofa.