Když budu mít den, můžu porazit všechny, říká Plíšková před Turnajem mistryň

- Daniel Kubelka

Karolína Plíšková se připravuje na závěr životní sezóny. Finalistku letošního US Open čeká v listopadu finále Fed Cupu ve Štrasburku, ještě předtím se ale vůbec poprvé v kariéře vydá na závěrečný Turnaj mistryň do Singapuru. Více prozradila současná česká jednička na pondělní tiskové konferenci před odletem do Asie.

O cílech na Turnaji mistryň

Úspěch pro mě byl se tam dostat. Určitý cíl mám, ale budu tam poprvé. Bude pro mě velká zkušenost tam byť jen hrát. Kromě Sereny tam budou tenistky z elitní desítky, bude těžké hrát s každou z nich. Vím, že můžu porazit všechny, když budu hrát dobře. Uvidíme, jak mi to půjde. Nevím, jaká bude skupina, musím se poprat se všemi. Můj cíl je postoupit ze skupiny.

O únavě v náročné sezóně

Sezóna je samozřejmě už dlouhá. Myslím, že jsem si to trochu vybrala už v Asii, kde jsem se cítila unavenější a to i o psychické stránce. Musím mít chuť. Bylo by divné, kdybych ji neměla před odjezdem na Turnaj mistryň (úsměv).

O čtyřhře na turnaji

Debl začíná až ve čtvrtek, což je pro mě výhoda. Singl začíná v neděli, takže můžu odehrát skupinu tak, aniž bych hrála dva zápasy denně. Jsem zvyklá hrát debla na všech velkých turnajích, takže i kdybych hrála dva zápasy denně, tak mi to úplně nevadí. Je to pro mě velký úspěch, že jsem se dostala na Turnaj mistryň i v deblu, na začátku roku jsem to moc nečekala.

O povrchu v Singapuru

Na povrch si holky loni hodně stěžovaly. Bude spíše sedět obranářkám, ale to neznamená, že nemůžu vyhrát.. Všude je šance, jen může každá výměna trvat o dva nebo tři míčky déle.

O svém tenisovém vzoru

Žádný tenisový vzor jsem asi úplně neměla. Tenis jsem samozřejmě sledovala, to dělám i teď. Sledovaly jsme Jirku Vaňka (trenér Karolíny Plíškové - pozn. redakce), to byl můj vzor (smích). Byla tam Martina Hingisová, sestry Williamsovy, hráček tam bylo hodně. Spíš jsme sledovaly mužský tenis.

O nominaci na nejlepší hráčku roku

O té nominaci vím, zachytila jsem to na Twitteru. Myslím, že nemám vůbec šanci to vyhrát (smích). Bylo by to hodně těžké vyhrát a myslím, že na to ani nemám právo (úsměv).

O nominaci Karolíny Plíškové na nejlepší hráčku této sezóny čtěte ZDE