ATP Finals: Medveděv skolil Djokoviče! Zverev vykřesal postupovou naději

- Redakce

Daniil Medveděv je v semifinále Turnaje mistrů, Novaka Djokoviče porazil dvakrát 6:3. O druhou místenku se utká právě Djokovič, kterého bude čekat Alexander Zverev.

Medveděv si vyšlápl na Djokoviče
Daniil Medveděv (4.) na Turnaji mistrů neztratil set ani ve svém druhém zápase na turnaji. Ve středečním večerním duelu porazil Novaka Djokoviče (1.) dvakrát 6:3, zásluhou čehož si jako druhý po Dominiku Thiemovi (3.) zajistil účast v letošním semifinále.

Medveděv třikrát během zápasu uspěl na příjmu, kde zužitkoval tři šance z osmi. Jediný brejkbol soupeře přitom dokázal odvrátit. Ruského hráče v závěrečném duelu skupiny čeká Diego Schwartzman (9.), Djokovič se o postup utká s Alexanderem Zverevem (7.).

Melzer s Rogerem-Vasselinem otočili napínavý duel
Skupina A se na Turnaji mistrů zamotává. Jürgen Melzer a Édouard Roger-Vasselin obrátili nepříznivě vyvíjející se utkání proti dvojici John Peers, Michael Venus, kterou zdolali 2:6, 7:6(4), 12:10. V super tiebreaku přitom už prohrávali 3:7, byli dva minibrejky dole a celkově odvrátili pět mečbolů.

Zverev vykřesal postupovou naději
Alexander Zverev (7.) ve svém druhém utkání na letošním Turnaji mistrů dokázal vybojovat vítězství nad Diegem Schwartzmanem (9.), kterého porazil 6:3, 4:6, 6:3 a vykřesal postupovou naději na semifinále.

Německého tenistu může mrzet, že nedokázal duel dotáhnout k vítěznému konci už ve dvou setech, což by pro něj bylo s ohledem na tabulku základní skupiny lepší. Ve druhé sadě totiž vedl 3:1, ale výhodu brejku neudržel, Schwartzman prostřední dějství otočil a vynutil si rozhodující set. V něm ovšem už Zverev dominoval, připsal si dva brejky a soupeře nepustil ani k jednomu brejkbolu.

Granollers se Zeballosem porazili nejvýše nasazené
Deblová dvojice Marcel Granollers, Horacio Zeballos na letošním Turnaji mistrů zvládla také druhý zápas. Ve středečním odpoledním utkání porazila debl Mate Pavič, Bruno Soares 7:6(4), 6:7(4), 10:8.

Během celého zápasu nebyl k vidění jediný brejk, vítězná dvojice přitom odvrátila hned šest brejkbolů. V závěrečném super tiebreaku si rychle vypracovala náskok 5:2, celkově zužitkovala třetí mečbol.

Dvouhra (skupina Tokio 1970)
Alexander Zverev (GER, 7.) – Diego Schwartzman (ARG, 9.) 6:3, 4:6, 6:3
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Daniil Medveděv (RUS, 4.) 3:6, 3:6

Čtyřhra (skupina Boba Bryana)
M. Pavič (CRO), Soares (BRA) – M. Granollers (ESP), H. Zeballos (ARG) 6:7(4), 7:6(4), 8:10
Peers (AUS), Venus (NZL) – J. Melzer (AUT), Roger-Vasselin (FRA) 6:2, 6:7(4), 10:12