Bekhend Plíškové nejlepším úderem roku? Hlasujte ve finále ankety WTA

- Filip Lefenda

WTA odstartovala finále ankety o nejlepší ženský úder roku 2020. Do nejužšího výběru se dostala i Karolína Plíšková. Dáte jí svůj hlas?

Česká jednička okouzlila parádním vítězným bekhendovým slajzem, který zahrála nataženou rukou z velkého úhlu zcela nechytatelně křížem k boční čáře a jen kousek za síť. Lehkým paradoxem je, že jej Plíšková „nadělila“ na antuce v Římě krajance Markétě Vondroušové. 

Rodačka z Loun soupeří na dálku spolu s Caroline Wozniackou a Magdou Linetteovou. Hlasovat lze v příspěvku níže.

Bývalá dánská světová jednička, jež po letošním Australian Open ukončila bohatou aktivní kariéru, bojuje o výhru v anketě úderem z turnaje v Aucklandu. Maratonskou rozehru s Američankou Davisovou ukončila Wozniacká forhendovým prohozem s boční rotací, který vykouzlila poté, co doběhla soupeřčin volej.

Hned dva údery má pak v konečné nominaci Polka Linetteová. Na turnaji v Hua Hinu proměnila setbol proti Šuaj Pcheng obranným slajzem, který z těžké pozice poslala křížem přesně na boční čáru. Na novém podniku v Lexingtonu pak rodačka z Poznaně doběhla hned dva kraťasy domácí Davisové, stejně jako lob k základní čáře, a nakonec vydřenou výměnu sama zakončila winnerem na síti.

Hlasování potrvá ještě šest dnů. Vítězka bude oznámena v prosinci.