ATP Finals: Djokovič hladce zdolal debutanta, Medveděv znovu porazil Zvereva

- Redakce

Druhý hrací den patřil na závěrečném Turnaji mistrů prvním soubojům ve skupině Tokio 1970. Odpoledne šel do akce největší favorit ATP Finals Novak Djokovič. Srbská světová jednička si v O2 areně poradila s Argentincem Schwartzmanem, kterého zdolala ve dvou setech. Druhou dvouhru obstarali na závěr pondělního programu Rus Daniil Medveděv s Alexanderem Zverevem z Německa, kteří se naposledy střetli před pouhými osmi dny. A i tentokrát se z výhry radoval Medveděv.

Djokovič si poradil s debutantem
Úspěšný vstup do Turnaje mistrů má za sebou světová jednička Novak Djokovič. Ve svém úvodním klání si poradil s debutantem Diegem Schwartzmanem (9.), jehož premiéra trvala pouhých 79 minut. Djokovič jejich vzájemný souboj vyhrál 6:3, 6:2.

Vstup do zápasu přitom měl Djokovič špatný a hned ve třetí hře ztratil podání. Schwartzman si ale svou výhodu brejku příliš dlouho neužil, když hned v dalším gemu selhal na servisu také on. Posléze už byl favorizovaný Srb na kurtu lepším hráčem.

První set rozhodl brejkem v osmé hře a ve druhém dějství prorazil Schwartzmanův servis v prvním a pátém gemu. Soupeři navíc nenabídl už žádný brejkbol a hladce si dokráčel pro první vítězství v základní skupině.

Medveděv proti Zverevovi nezaváhal
Ruský tenista Daniil Medveděv (4.) si v pondělí večer připsal na konto první výhru na letošním ATP Finals. V duelu s Alexanderem Zverevem (7.) zopakoval svou nedávnou výhru z Masters v Paříži a Němce porazil 6:3, 6:4.

Zverev sice vstoupil do zápasu brejkem hned v prvním gemu, ale od té chvíle se na returnu prosazoval pouze Medveděv, který navíc ve druhé sadě nepustil soupeře ani k jednomu brejkbolu.

Granollers se Zeballosem vyhráli úvodní klání
Pondělní program Turnaje mistrů odstartovalo tradičně utkání čtyřhry. V prvním dnešním duelu se prosadili Marcel Granollers a Horacio Zeballos, kteří po setech 7:6(2), 7:5 porazili Johna Peerse s Michaelem Venusem.

Pavič se Soaresem zahájili ATP Finals výhrou
Druhé deblové utkání pondělního programu přineslo výhru chorvatsko-brazislké dvojice Mateho Paviče a Bruna Soarese. Favoritům zápasu se povedlo svou roli potvrdit proti rakousko-francouzskému páru Jurgenu Melzerovi a Edouardovi Rogeru-Vasselinovi, které porazili po obratu 6:7(6), 6:1, 10:4.

Dvouhra (skupina Tokio 1970)
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Diego Sebastian Schwartzman (ARG, 9.) 6:3, 6:2
Daniil Medveděv (RUS, 4.) – Alexander Zverev (GER, 7.) 6:3, 6:4

Čtyřhra (skupina Boba Bryana)
M. Granollers (ESP), H. Zeballos (ARG) – Peers (AUS), Venus (NZL) 7:6(5), 7:5
M. Pavič (CRO), Soares (BRA) – J. Melzer (AUT), Roger-Vasselin (FRA) 6:7(6), 6:1, 10:4