Ani na pošesté to nevyšlo. Mrzí to, reaguje Siniaková na finálové prokletí

- Michal Hladký

Ani tentokrát. Stejně jako v pěti minulých finálových zápasech na okruhu WTA, tak ani nyní se nepodařilo dvojici Kateřina Siniaková, Lucie Hradecká zvítězit. V rakouském Linci nestačily Češky na nizozemsko-slovinské duo Rusová, Zidanšeková, kterým podlehly za hodinu a šest minut po setech 3:6 a 4:6. O průběhu finálového duelu se rozpovídala Kateřina Siniaková exkluzivně pro Tenisový svět.

Češky začaly utkání dobře. Vzaly Rusové se Zidanšekovou servis a ujaly se vedení 2:1. Jenže následně přišel čistý gem a srovnání. Od tohoto momentu si už nizozemsko-slovinský pár hlídal průběh finálového duelu. „Začátek byl vyrovnaný, je škoda, že se nám nepodařilo využít toho brejku,“ litovala zpětně Kateřina Siniaková.

Siniaková s Hradeckou už jen ztrácely. Jednou ze světlých výjimek byl stav 3:5 a 0:40 ve druhém setu. Soupeřky měly k dispozici čtyři mečboly, ani jeden ale nevyužily a gem ztratily. „Ke konci jsme to napínaly. Mrzí mě, že se nepodařila nějaká otočka,“ nechala se po zápase slyšet rodačka z Hradce Králové.

I tak se ale česká dvojice nemá za co stydět. Nutno dodat, že se jednalo o první společný turnaj po třech letech. „Docela mě v prvním zápase překvapilo, že jsme se ani nemusely nějak dlouze domlouvat co a jak. Přeci jen po tom roce, co jsme spolu hrály, to tam furt je,“ libovala si po pátečním semifinále Lucie Hradecká.

A pozitivní pocity z podniku v rakouském Linci má také Siniaková. „Určitě jsme zahrály kvalitní zápasy. Dobrý turnaj, pořád jsme se nějak do toho finále musely dostat, což se nám povedlo.“

Nicméně kaňka na spolupráci Siniaková, Hradecká stále existuje. Už pošesté se české tenistky probojovaly do finále, nikdy ale nedokázaly dosáhnout na vrchol. „Stane se. Mrzí to. Ale jak říkám, my jsme dnes nehrály nejlépe a soupeřky byly lepší,“ říká Siniaková, která celou letošní sezonu odehrála po boku Barbory Krejčíkové.

Teď už ale čtyřiadvacetiletou Češku čeká zasloužený relax. „Já žádné plány nemám. (směje se) Teď pojedu domů, dám si volno a za chodu budu řešit příští sezonu,“ uzavírá.

Upper Austria Ladies, Linec (ženy, AUT, 202 250 USD, hala – tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ [1] – Rusová (NED), Zidanšeková (SLO) 3:6, 4:6