Krejčíková o vydařené sezóně: Víc jsem z ní vymáčknout nemohla

- Marek Bartošík

Semifinále znamená konečnou pro Barboru Krejčíkovou na halovém turnaji WTA v Linci. Čtyřiadvacetiletá Češka vzdorovala nejvýše nasazené Aryně Sabalenkové, s níž nakonec prohrála 5:7, 6:4 a 3:6. Po neúspěchu proti světové jedenáctce však zbytečně nesmutnila. „Částečně zklamaná samozřejmě jsem, ale beru to tak, že jsem hrála s tenistkou, která je teď jednou z nejlepších,“ řekla Tenisovému světu Krejčíková.

Srdnatý výkon předvedla Barbora Krejčíková v lineckém semifinále proti běloruské ranařce Aryně Sabalenkové. Česká reprezentantka se v rozhodujícím setu dokonce dostala k brejkbolu na 3:2, favorizovaná Běloruska ale zareagovala esem. Celkem jich ve dvouhodinovém utkání nasázela čtrnáct, nemluvě o dalších přímých bodech z podání.

„Lítaly na mě servisy, které měly rychlost 195 kilometrů za hodinu. Něco takového čekám spíš od kluků. Nicméně jsem ji třikrát brejkla, takže se nemám za co stydět,“ komentovala Krejčíková.

Naopak při vlastním podání česká hráčka nějakou dobu hledala recept na velmi agresivně returnující soupeřku. „Servis mi ze začátku vůbec nepsal, nedokázala jsem si jím pomoct. Ona stála hodně vzadu. Pak jsem ale zjistila, že je lepší, když dám servis spíš pomalejší a někam do úhlu,“ vysvětlila svou taktiku Krejčíková, která je se svým výsledkem v Linci spokojená.

„Nečekala jsem, že bych se mohla dostat do semifinále. Je to úplně úžasný výsledek. První dva zápasy byly velmi těžké, ten druhý (proti Greet Minnenové, pozn. red.) jsem mohla i prohrát, takže už jsem klidně mohla být doma,“ připomněla 74. tenistka žebříčku WTA.

Zmíněné označení však v pondělí platit nebude – Krejčíková totiž poskočí na nové maximum, jímž bude 65. místo. Výrazný vzestup singlovým rankingem je přitom jen jedním z více letošních úspěchů tenistky z Ivančic.

„Sezónu beru jako velice povedenou. Víc jsem z ní vymáčknout nemohla,“ hodnotila. „Ve dvouhře jsem se poprvé dostala do stovky, což mě hodně uklidnilo. V deblu (s Kateřinou Siniakovou, pozn. red.) jsme taky hrály dobře, na všech turnajích jsme došly aspoň do semifinále. A mám i titul z mixu (Krejčíková ovládla společně s Nikolou Mektičem Australian Open, pozn. red.).“

Není divu, že nabuzená Krejčíková už vyhlíží následující sezónu. „Těším se na ni. Je to ale samozřejmě těžké. Situace s pandemií se v Evropě i ve světě mění. Pokud budu chtít hrát první turnaje v Austrálii, tak se tam budu muset dostavit mezi 8. a 14. prosincem,“ doplnila čtyřiadvacetiletá tenistka, jež zatím žádný pevně stanovený plán nemá.

Upper Austria Ladies, Linec (ženy, AUT, 202 250 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Aryna Sabalenková (BLR, 11.) [1] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (74.) 7:5, 4:6, 6:3