Krejčíková je podruhé v kariéře v semifinále! Češka dál vylepšuje své maximum

- Jan Vojkůvka, Marek Bartošík

Barbora Krejčíková má za sebou v rakouském Linci parádní čtvrtfinále! Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou porazila hladce ve dvou setech 6:3, 6:1 a po třech a půl letech si zahraje semifinále na turnaji WTA. Díky svým výkonům v Rakousku si česká hráčka navíc zajistila další vylepšení svého žebříčkového maxima.

„Mám z toho obrovskou radost. Když jsem sem jela, vůbec jsem to nečekala. Hrozně moc si to užívám a postup do semifinále je nadplán,“ neskrývala radost Krejčíková. Po dvou třísetových výhrách tentokrát předvedla velmi rychlou jízdu za vítězstvím. Na kurtu se zdržela pouhých 67 minut.

„Když řeknu, že jsem se na kurtu moc necítila, tak mi neuvěříte,“ překvapila česká hráčka na tiskové konferenci. „Spíš bych to zhodnotila tak, že už je konec sezony a je to hodně náročné. Jediné, na čem se snažím hodně pracovat, je být vnitřně silná a zvládat zápasy hlavou, protože fyzicky už je toho moc. Jsem strašně moc ráda, že jsem dokázala předvést mentálně vyrovnaný výkon.“

Krejčíkové se dařilo už od začátku střetnutí vystavit Sasnovičovou tlaku. Rychle se ujala vedení 4:1 s výhodou dvou brejků. Pak sice přišla o vlastní servis, ale to bylo naposledy, co se její soupeřka na returnu prosadila.

V prvním setu přidala česká hráčka ještě jeden brejk, ve druhém dějství pak Sasnovičové povolila už jen jeden gem. „Určitě mi pomohl ten volný den, kdy jsem si byla dopoledne trochu zahrát a pak jsem hodně spala. Myslím, že jsem správně zrelaxovala a evidentně mi to pomohlo,“ potěšilo Krejčíkovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková (@bkrejcikova)

Češka se teprve podruhé v kariéře dokázala prokousat hlavní soutěží na okruhu WTA do semifinále. Naposledy se jí to povedlo v Norimberku v květnu 2017, kdy nakonec postoupila dokonce do finále. Její úspěch se projeví i ve světovém žebříčku, kde si znovu výrazně vylepší své osobní maximum a v pondělním vydání bude figurovat nejhůře na 65. místě světa.

„Příliš teď žebříček nesleduju, protože mi přijde, že mi to nepřináší štěstí,“ přiznala Krejčíková. „Snažím se soustředit hlavně na zápasy, protože každý může být mým posledním v sezoně, a tak se snažím předvést co nejlepší výkony, co v sobě ještě mám.“

Kromě Krejčíkové se na turnaji v Linci nadále nachází i další české tenistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková. Těm se ve čtyřhře povedlo postoupit do nedělního finále. Čtyřiadvacetiletá Krejčíková ovšem přiznává, že se svými krajankami příliš času netráví, jelikož k tomu ani není prostor.

„Moc se tu nesetkáváme. Včera jsme se potkaly ve fitku a prohodily pár slov a před turnajem jsem si s Katkou byla zatrénovat,“ vyjmenovala. „Hlavně jim ale hrozně fandím, protože je super, když Češky hrají takhle na turnajích dobře a mohou se navzájem podpořit.“

Krejčíková se rovněž netají tím, že má velmi ráda turnajové maskoty a hodně si oblíbila i včelku z Lince. „Mám je celkově ráda, ať je to jakékoliv zvíře. Přijde mi to hrozně roztomilé,“ usmívala se. „Loni jsem se s tou včelkou fotila a včera jsem ji viděla na kurtu, což bylo velice příjemné.“

„Včera se mi na té včelce líbilo, že se snažila atmosféru odlehčit. Přeci jen tu nejsou lidi a ve světě je situace špatná. I když nemluví, ale dělá takové ty pohyby a posunky, tak se tomu člověk může zasmát. Na kurtu tancovala a snažila se přinést dobrou atmosféru, což se mi líbilo,“ dodala.