Navázání na úspěšnou spolupráci přineslo šesté finále! Čím se Hradecká se Siniakovou v Linci baví?

- Jan Vojkůvka, Marek Bartošík

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou dokázaly úspěšně navázat na tři roky starou spolupráci a v rakouském Linci vyhrály už třetí zápas. V semifinále si Češky poradily s rumunsko-španělským párem Marií Baraovou Irinaovou a Sarou Sorribesovou Tormovou, které porazily 6:3, 3:6, 10:5 a zahrají si už ve svém šestém společném finále.

„Zápas to byl těžký. Nejen tím, že to bylo do supertiebreku, ale obě jsme byly trošku nervózní,“ přiznala v telefonickém rozhovoru po utkání Hradecká, která měla se soupeřkami zkušenosti a tušila, že se nebude jednat o nic snadného. „Proti oběma už jsem pár zápasů odehrála a mají herní styl, který nám s Katkou tolik nevyhovuje.“

Duel ovšem Češky dokázaly strhnout na svou stranu, ač musely poprvé na turnaji do supertiebreaku. „Snažily jsme se držet naši hru, chodit do míčů, ale co jsme si neuhrály, to jsme neměly. Až do posledního bodu to bylo hodně napínavé.“

Hradecká po utkání litovala druhé sady, v níž se českému páru tolik nevedlo. „Škoda druhého setu, kdy jsme si prohrály třikrát servis,“ mrzelo Hradeckou. „Za stavu 3:3 Katka dobře podávala, já měla nahráno na dobré voleje, ale soupeřky to vždy nějak vytáhly a byla z toho těžká výměna. Ale jsme obě rády, že jsme ve finále,“ ulevilo se Lucii.

Navázání na úspěšnou spolupráci
Hradecká se Siniakovou spolu hrají poprvé od roku 2017, kdy spolu absolvovaly téměř celou sezonu. Tehdy spolu dokráčely hned pětkrát do finále včetně grandslamového US Open, na titul však ani v jednom případě nedosáhly.

„Na US Open jsme se tehdy kvalifikovaly na Turnaj mistryň, ale ve Wu-chanu jsem si urvala koleno,“ vzpomínala Hradecká. „Takže spolu vlastně hrajeme poprvé od té doby. Výborně se na kurtu doplňujeme a jsem ráda, že mohu zase hrát po jejím boku.“

Ač spolu nehrály dlouhé tři roky, na kurtu to skoro není poznat. „Docela mě v prvním zápase překvapilo, že jsme se ani nemusely nějak dlouze domlouvat co a jak. Přeci jen po tom roce, co jsme spolu hrály, to tam furt je. Naše hry se dobře doplňují a jde nám to,“ usmála se Hradecká.

Kvůli protipandemickým opatřením, která v Rakousku panují, mají i české hráčky omezené možnosti, jak trávit volný čas. Jak ale podotýká Hradecká, na nudu si se Siniakovou stěžovat nemůže.

„Dá se třeba trénovat,“ smála se Hradecká. „Ale mám s sebou Nintendo Switch, takže hrajeme auta na televizi. Mario Kart, to jedeme skoro furt, pak nějaké filmy a tak,“ dodala.

V Linci si české hráčky zahrají své šesté společné finále. „Snad to šesté už bude úspěšné. Musíme se soustředit hlavně na sebe. Bude to těžký zápas, ať už proti nám bude hrát kdokoliv, nebude to nic lehkého,“ podotkla česká tenistka.

Hradecká se Siniakovou si v nedělním finále zahrají proti vítězkám sobotního druhého semifinále mezi nizozemsko-slovinskou dvojicí Rusovou, Zidanšekovou a kanadsko-ruským párem Dabrowská, Zvonarevová.

Novou sezonu začne s Plíškovou
Hradecká v posledních dvou sezonách hrála převážně s Andrejou Klepačovou ze Slovinska. Jejich spolupráce přinesla v roce 2019 tituly v Cincinnati a na turnaji ITF v Dubaji.

Jak ale česká hráčka uvedla, obě se domluvily, že potřebují nový impuls a v příštím ročníku budou hrát s novými parťačkami. „S Andrejou už pokračovat nebudeme.“

„Myslím, že nic tajného to nebude. Sáhla jsem do českých řad a Austrálii budu hrát s Kristýnou Plíškovou,“ odhalila Hradecká. Ta spolu s Plíškovou odehrála v této sezoně turnaj WTA v Praze, kde při své premiéře slavil český pár titul.