Voráčová o krvácející spoluhráčce: Zápas mohl skončit. Jak se jí hrálo s Bouzkovou?

- Michal Hladký

Renata Voráčová společně se Švýcarkou Teichmannovou nestačily ve čtvrtfinále turnaje WTA v Linci na rumunsko-španělskou dvojici Baraová, Sorribesová Tormová. Za hodinu a sedmatřicet minut Voráčová s Teichmannovou padly po setech 3:6 a 6:7(7). Nejen o tom, jak utkání probíhalo, se česká tenistka rozpovídala pro Tenisový svět.

Česko-švýcarský pár prohrával ve druhé sadě už 1:4, po vyžádaném ošetření ze strany Teichmannové ale přišlo razantní zlepšení. „Spustila se jí krev z nosu. Bylo to nepříjemné, kdyby se jí to nezastavilo, tak mohl zápas skončit. Říkala, že to možná bylo z těch testů na covid-19. V Linci to dělají drsně, není jediná, které tekla krev z nosu,“ uvedla Voráčová důvod, proč si její spoluhráčka medical timeout vyžádala.

Druhý set dospěl až do tiebreaku, ve kterém Češka se Švýcarkou nevyužily dva setboly a s turnajem se rozloučily. „Ve druhé sadě jsme hrály dobře, a to i přesto, že jsme prohrály. Od stavu 1:4 jsme se pak zvedly a chyběl kousek,“ nechala se po zápase slyšet Voráčová.

Pro sedmatřicetiletou hráčku, jež se zaměřuje výhradně na čtyřhru, tedy letošek z tenisového hlediska končí. „Nedá se říct, že by to byla plnohodnotná sezona. Bylo to hodně chaotické, musela se sledovat opatření v jednotlivých státech. To narušilo letošek značně, člověk ani nevěděl, jestli se má připravovat, nebo ne,“ ohlížela se Voráčová, načež se zmínila, že je vděčná za turnaje, které mohla odehrát v Česku.

Nicméně pokud jde o výkonnostní stránku, tak u Voráčové panuje spokojenost. „Myslím si, že jsem hrála dobře. Rozhodně je na čem stavět. Turnaje byly letos dobře obsazené, bylo podstatně těžší dosahovat lepších výsledků,“ říká Voráčová, jež vloni ovládla deblové akce v německém Karlsruhe a italském Palermu.

Letos ale ani jeden titul nezískala. Nejdále Češka dokráčela do semifinále podniku v mexickém Monterrey, kde nastupovala po boku Marie Bouzkové. „Maruška je hrozně pozitivní člověk. Hraje se ní opravdu dobře. Celkově je fajn nastoupit s Češkou,“ libuje si Voráčová.

Teď už ale čeká českou hráčku zasloužený odpočinek a příprava na příští sezonu. „Tento rok to bylo náročnější než kdy jindy. Hrálo se sice méně, na druhou stranu se ale na každý turnaj muselo přijet dřív, nechat se otestovat a následně zůstat v karanténě,“ popisuje úskalí koronavirové sezony semifinalistka Wimbledonu z roku 2017.

Na tu další však specifické plány nemá. „Nikdo moc neví, co bude. Uvidíme, s jakým kalendářem WTA přijde. Pak budu určitě hledat spoluhráčky na jednotlivé podniky,“ uzavírá.