Tak tady se fakt hrát nedá. Turnaj v Heráklionu schytal dešťovou smršť

- Marek Bartošík

Řecké město Heráklion je oblíbenou zastávkou turnajů ITF. V tamním areálu Lyttos Beach Tennis Academy mají hrát tento týden muži na tvrdém povrchu a ženy na antuce. Situaci však velmi komplikuje počasí – kurty jsou nyní zcela zaplaveny a jejich uvedení do provozu bude vyžadovat velký kus práce.

„Nejsme si jistí, zda budeme moct tento týden hrát,“ posteskl si na Twitteru účastník turnaje Corentin Denolly. Francouzský tenista, jemuž patří v žebříčku ATP 332. místo, sdílel na zmíněné sociální síti děsivou podívanou z řeckého Heráklionu.

Turnajovým areálem se valí voda a kurty jsou na první pohled nehratelné. Obavy třiadvacetiletého Denollyho tedy jsou na místě.

V Řecku se nacházejí také čeští tenisté a tenistky, dnes se měli představit Tadeáš Paroulek, Tomáš Jiroušek, Sonja Křtěnová, Linda Ševčíková a Kristýna Hrabalová.

Matka příroda je však evidentně proti jakémukoliv tenisovému zápolení v jinak malebné krétské metropoli. Zatím je zrušen úterní program, ale otazník visí i nad dalšími hracími dny.