Siniaková hodnotí po prohře v Linci svou sezonu. Jaký s sebou vozí talisman?

- Michal Hladký

Na závěrečném podniku WTA v této sezoně prohrála Kateřina Siniaková (64.) v prvním kole singlové soutěže. V rakouském Linci za hodinu a dvacet minut podlehla Rusce Jekatěrině Alexandrovové (33.) po setech 3:6 a 4:6. „Myslím si, že to byl slušný zápas. Samozřejmě těžký, Katka hraje agresivně, hodně do toho chodí,“ hodnotila utkání česká tenistka.

První sadu si česká tenistka prohrála už v samotném úvodu, když ztratila hned první hru na svém servisu. Druhý set byl o poznání vyrovnanější, Siniaková měla brejk k dobru a vytvořila si nadějné vedení 4:2. To bohužel nedotáhla do vítězného konce, následně totiž dvakrát po sobě přišla o servis. „Mrzí mě to, že jsem nedokázala dohrát druhý set. Byla jsem nahoře, klidně to mohlo jít do třetího,“ lituje Siniaková.

V Ostravě jste se zmínila, že hledáte trenéra. Nastal nějaký posun?
Upřímně, během těch čtrnácti dnů jsem to nějak neřešila. Jsem na tom tak nějak pořád stejně. (směje se)

A čemu jste se věnovala?
Byla jsem u rodiny. Všechno bylo zavřené, nedalo se kde trénovat. Nicméně pak to chtělo zase nějakou tu přípravu, stále se udržovat.

Jak to, že v Linci nehrajete debla se svou parťačkou Bárou Krejčíkovou?
S Bárou jsem byla v kontaktu. Říkala, že toho měla dost a chce hrát jen singla. Na druhou stranu já jsem se chtěla zúčastnit i ve čtyřhře, tak jsme se domluvily s Luckou Hradeckou.

Pokud jde o dvouhru, tak už vás nic dalšího v této sezoně nečeká. Jak byste ji zhodnotila?
Bylo to nahoru, dolů. Ke konci jsem už byla spokojená, našla jsem se. A to i po mentální stránce. Škoda, že mi nevyšly poslední dva zápasy – tady a v Ostravě. Nicméně se svými výkony v nich jsem spokojená. Sezona byla zvláštní, ale jsem ráda, že se něco odehrálo. Je na čem stavět, uvidíme, jak to půjde dál.  

Všiml jsem si, že si na turnaje berete i svého pejska. Pomáhá vám při pobytu v karanténě?
(směje se) Jmenuje se Fluffy, mám ho od května. Kde to šlo, tam jsem ho měla u sebe. Vždycky navodí pozitivní náladu. Škoda je, že na posledních dvou turnajích, kde se mnou byl, jsem prohrála v prvním kole. Určitě je to takové moje štístko.

Na fotkách to vypadá, že je to nejhodnější pejsek na světě. Je to pravda?
Je hodný! Ale taky dost energický.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Lis 6, 2020 v 7:03 PST

V roce 2018 měla na US Open Lucie Šafářová pro svého pejska akreditaci. Má Fluffy taky svou?
(směje se) Nedostala jsem ještě žádnou. Je to teď složitější, je většinou na pokoji. Ale třeba někdy nějakou dostane. (směje se)

Upper Austria Ladies, Linec (ženy, AUT, 202 250 USD, hala – tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) – Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 33.) 3:6, 4:6