Los v Linci: Siniakovou čeká těžká soupeřka, další Češky narazí na kvalifikantky

- Jan Vojkůvka

Celkem tři české tenistky se představí v hlavní soutěži turnaje WTA v rakouském Linci. Nejhůře z nich dopadla Kateřina Siniaková, která se střetne už posedmé s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou. Barbora Krejčíková a Tereza Martincová narazí v úvodním kole na kvalifikantky Harmony Tanovou a Janu Fettovou.

Siniakovou nepotkal v Linci zrovna přívětivý los. Češka se totiž bude muset popasovat s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, jíž patří 33. místo na žebříčku. S tou si zahraje už posedmé a potřetí v tomto kalendářním roce.

Výhodou pro Siniakovou může být, že v posledním vzájemném klání, které se uskutečnilo v září ve Štrasburku, porazila svou sokyni ve dvou setech. Jenže to bylo na antuce, která celkově Siniakové více sedí.

Co se haly týče, odehrála česká tenistka s Alexandrovovou jeden zápas, a to přímo v rakouském Linci. Před dvěma lety Ruska vyhrála 7:5, 6:0 a Siniaková tudíž má své soupeřce co oplácet.

O poznání lépe dopadl los pro Krejčíkovou. Osmifinalistka letošního Roland Garros, jež se po svém životním úspěchu poprvé prokousala do elitní stovky žebříčku, vyfasovala pro první kolo úspěšnou kvalifikantku Harmony Tanovou.

Byť je ovšem Francouzka až na 238. místě světa, rozhodně nebude snadnou soupeřkou. V této sezoně se totiž obě tenistky už jednou utkaly, stalo se tak na ITF v Hongkongu, kde Krejčíková prohrála ve dvou setech.

Poslední Češkou v hlavní soutěži bude Tereza Martincová, která sama dokázala projít dvoukolovou kvalifikací. V úvodním kole potká další kvalifikantku Janu Fettovou z Chorvatska.

S tou má šestadvacetiletá Martincová negativní bilanci, když prohrála tři ze čtyř vzájemných duelů. Poslední setkání, minulý rok v Moskvě, ovšem vyznělo ve prospěch české hráčky.

Los 1. kola
Barbora Krejčíková – Harmony Tanová (FRA)
Kateřina Siniaková – Jekatěrina Alexandrovová (RUS)
Tereza Martincová – Jana Fettová (CRO)