ITF

Parádní obrat! Češka byla na pokraji vyřazení, nakonec postoupila

- Radek Štohl

Zažila jeden z nejlepších obratů kariéry. Česká tenistka Anna Sisková na turnaji nižší kategorie v egyptském Šarm aš-Šajch v prvním kole dvouhry prohrávala 3:6, 1:5, Louise Kwongovou však porazila 3:6, 7:5, 6:1.

Devatenáctiletá Češka uplynulý týden na stejném místě dokráčela až do finále, ve kterém nakonec svůj druhý titul kariéry nezískala. 

Tento týden má v Egyptě šanci na nápravu. Vše ale mohlo být jinak. Nebýt skvělého středečního obratu.

Sisková proti úspěšné hráčce z kvalifikace nezachytila úvod. Během prvního setu už prohrávala 0:4. Ačkoliv vyhrála tři gemy v řadě, na zisk první sady to nestačilo.

Druhé dějství rovněž nevycházelo podle představ Češky. Soupeřku sice ve třetí hře rebrejkla a snížila na 1:2, o chvíli později prohrávala už 1:5. Sisková ovšem zápas nevzdala.

Od stavu 3:6, 1:5 vyhrála devět gemů za sebou, zásluhou čehož se dostala do vedení 3:0 ve třetím setu. Tento náskok už nepustila, zásluhou čehož bude bojovat o čtvrté čtvrtfinále dvouhry v letošní sezóně.

„Podobné stavy naštěstí umím otáčet. Celý zápas se však nevyvíjel dle mých představ. Před začátkem jsem věděla, že se nebude jednat o lehké utkání," prozradila Anna Sisková exkluzivně Tenisovému světu.

„Z forhendu víceméně hrála jen vysoké míče, sluníčko bohužel bylo velmi nízko, často jsem nic neviděla. Pokaždé chtěla hrát přes bekhendy, ze kterých snad z každé pozice zahrála neskutečné winnery," uznala Sisková sílu kanadské soupeřky.

Soho Square, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
ANNA SISKOVÁ (581.) – Louise Kwongová (CAN, 1051.) 3:6, 7:5, 6:1