Blíží se konec mojí kariéry, prozrazuje Wawrinka. A bojuje o návrat na vrchol

- Michal Hladký

Stan Wawrinka, momentálně 20. tenista světa, porazil v prvním kole Rolex Paris Masters Brita Evanse (31.) po setech 6:3 a 7:6(3). Po zápase se nechal slyšet, že jeho čas na okruhu pomalu směřuje do samotného závěru. „Blíží se konec mé kariéry,“ oznámil.

Wawrinka nechodí kolem horké kaše. Ví, že na tenisových kurtech mnoho dalších bitev nesvede. Ale přeje si, ať ty, co budou následovat, stojí za to. „Chci se do toho naposledy opřít,“ hecuje se bývalá světová trojka.

Pětatřicetiletý Švýcar, držitel třech grandslamových titulů, si je vědom toho, že do přípravy bude muset vložit více než kdy jindy. „Bude potřeba se obětovat, snažit se dostat na naprostou hranu svých možností.“

Pak by mohl přijít vytoužený úspěch. „Jen s tím, že dám do tréninků vše, se mohu vrátit zpátky mezi světovou elitu,“ tvrdí Wawrinka.

Ani jeho současná forma však není k zahození. „Hraji celkem dobře, daří se mi. Nicméně je stále třeba pracovat na množství aspektů,“ říká tenista, který na letošním Australian Open dokráčel do čtvrtfinále.

A využít toho může už na právě probíhajícím Rolex Paris Masters. Ve druhém kole vyzve Američana Paula (55.), jenž přehrál Francouze Simona (59.) po setech 3:6, 6:3 a 6:3.