Zklamaný šéf z Vídně. Tohle nemůže tak otevřeně říkat, zkritizoval turnajový ředitel Djokoviče

- Jan Vojkůvka

Nečekaný čtvrtfinálový výprask Novaka Djokoviče, který ve Vídni prohrál s Lorenzem Sonegem 2:6, 1:6, překvapil mnohé. Srb se za svůj výkon dostal pod pořádnou palbu kritiky, ke které se v pondělí přidal i turnajový ředitel vídeňského podniku ATP Herwig Straka.

Strakovi, který řídí turnaj ATP Tour 500 v Rakousku, se nelíbilo, jak se světová jednička během čtvrtfinále na kurtu prezentovala. A spokojen nebyl ani s vyjádřeními Srba na tiskové konferenci.

Djokovič v rozhovoru po drtivé porážce uvedl, že jej ovlivnila jistota přezimování na postu světové jedničky. Přiznal tím, že do utkání se Sonegem šel bez větší motivace. Turnajového ředitele nejvíce šokoval tím, že mu ani nevadil debakl, při kterém uhrál jen tři gemy.

„Splnil jsem, co jsem potřeboval, a proč jsem do Vídně přijel. S tímto výsledkem jsem absolutně v pořádku,“ řekl v pátek Djokovič.

A to Straku popudilo. „Necítím vůči němu zášť, spíš bych řekl, že máme spolu vřelý vztah. Ale to, jak v pátek hrál, a to, co říkal na tiskové konferenci, bylo zcela zbytečné,“ zlobil se Straka. „I když si něco takového myslíte, tak to prostě nemůžete na tiskové konferenci tak otevřeně říkat,“ dodal.

Po vídeňském čtvrtfinále si Novak Djokovič naordinoval ve svém kalendáři volno a vynechal turnaj Masters v Paříži. Jeho poslední zastávkou v této sezoně bude Turnaj mistrů v Londýně.