Dva turnaje, dva tituly! Brenda Fruhvirtová si podmanila Istanbul

- Michal Hladký

Brenda Fruhvirtová má za sebou druhou juniorku na okruhu ITF… a znova vítěznou! Třináctiletá naděje českého tenisu v tureckém Istanbulu neztratila ani set, když ve finále porazila Lindu Klimovičovou po sadách 6:2 a 6:0.

Není to tak dávno, co se Brenda Fruhvirtová stala nejmladší tenistkou od roku 1995, která zvítězila na některém z juniorských turnajů na okruhu ITF úrovně 2 a vyšší. Od tohoto zápisu do historie neuběhly ani dva měsíce a třináctiletá Češka slaví znova.

Tentokrát mladší ze sester Fruhvirtových ovládla podnik kategorie J3 v tureckém Istanbulu, přičemž při své cestě za dalším úspěchem neztratila ani jeden set. A co víc, celkově povolila soupeřkám jen sedmnáct gemů!

Ve finále si třináctiletá tenistka poradila s další českou talentovanou hráčkou, Lindou Klimovičovou. Tu porazila po jasných sadách 6:2 a 6:0.

Na turnaji startovala Brenda na divokou kartu, neboť jí na juniorském žebříčku ITF momentálně náleží 524. příčka. S takovým tempem je jen otázkou času, než se bude česká hvězdička pravidelně dostávat do hlavních soutěží jednotlivých podniků.

Další takový začíná v pondělí právě v dějišti toho minulého, Istanbulu. Kromě Brendy Fruhvirtové by se měly z Češek představit Lucie Havlíčková a Nikola Bartůňková.

Zápasy Brendy Fruhvirtové na turnaji J3 v Istanbulu

1. kolo: Taťjana Nikolenková (KAZ) 6:2, 6:2 
2. kolo: Alevtina Ibragimovová (RUS) 6:2, 6:3
Čtvrtfinále: Elena Karnerová (AUT) 6:2, 6:2
Semifinále: Petra Marcinková (CRO) 6:2, 6:0 
Finále: LINDA KLIMOVIČOVÁ 6:2, 6:0