Spolupráce Lucie Šafářové s Františkem Čermákem bude pokračovat

- Jan Havlovic

Novým trenérem Lucie Šafářové bude František Čermák. Rodačka z Brna tuto zprávu uvedla v rozhovoru pro Radiožurnál.

Spolupráce Čermáka se Šafářovou trvá již zhruba tři týdny, neboť již od turnaje ve Wu-canu probíhalo "zkušební období". Aktuálně 40. hráčka světa v září po více než třech sezonách ukončila spolupráci s Kanaďanem Robem Steckleym, se kterým zažila největší úspěchy své dosavadní kariéry. Šafářová se rozhodla pro změnu a jen čas ukáže, jak dobré tohle rozhodnutí bylo. 

František Čermák je bývalý výborný deblista a na okruhu ATP vyhrál celkem jednatřicet turnajů ve čtyřhře. Nyní se rodák z Valtic zaměřil na trenérskou dráhu. Od poloviny dubna trénoval Petru Kvitovou, avšak jejich spolupráce vydržela pouze do konce US Open. Čermák bude třetím trenérem Šafářové na vrcholové úrovni. Finalistka loňského French Open má za sebou spolupráci se srbskou tenistkou Biljanou Veselinovićovou a již zmíněným Robem Steckleym. 

Spolupráce Šafářové a Čermáka tak začne naplno fungovat již příští týden na turnaji v Moskvě. Lucie zde obhajuje loňskou účast ve druhém kole. Ve svém úvodním představení rodačka z Brna narazí na Australanku Gavrilovovou, která v Hongkongu šokovala výhrou nad Kerberovou.